Bollplankande med mig själv

Idag gjorde jag en djupdykning i den tänkta handlingen i bok fyra! Har hittills skrivit nio kapitel, och jag vågar nog påstå att de så här långt har samma humornivå som både Eilaths hopp och Regntider. Men till stor del har jag mest flödesskrivit de olika avsnitten. Från början hade jag en någorlunda klar bild att jag gärna ville ha med Robia, den kaldiniska trollkarlslärlingen som först dök upp i ”trean”. Självklart vill jag även ha med Elana. Hennes starka karaktär har nästan blivit ett slags signum för mina böcker, som jag gärna vill bevara. Så dessa båda blir helt klart huvudkaraktärer. Samtidigt känns det intressant att även kunna introducera de mörkhyade människorna från grannlandet Irrydien. De har nämnts mest som förklaring till den här världens måttenhet venima, som knyter an till de ovanligt långa, och vackra, irrydiska kvinnorna. Kvinna på irrydiska heter just venima. Men bok nummer fyra börjar dock i Glömskans trädgård hos dödsgudinnan Asha. Åtminstone så som det ser ut så här långt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: