Gudaspiran

Omslag FB Gudaspiran - jan 2018

Gudaspiran är min första fantasyroman, ursprungligen påbörjad så långt tillbaka som 1994. Den skrevs färdig under det året, men behövde genomgå en hel del redigeringsarbete. Ett arbete som av olika anledningar periodvis stannade av. Det var egentligen först under 2012 som jag på allvar kom igång med att bearbeta och skriva om hela manuset. Då var även min kärlek Snezana involverad i arbetet, och hon har tillfört en hel del till berättelsen, liksom även ett gediget arbete med korrekturläsningen.
Den 3 mars 2014 kunde jag skriva de avslutande raderna i det sista kapitlet, och efter mycket arbete konstatera att boken äntligen var klar.
Enligt verktyg hos vulkanmedia.se är boken på totalt drygt 405 sidor, räknat på typsnittet Times New Roman stl. 12. Den innehåller totalt 99 233 ord.


”En ensam dödligt sårad ryttare med ett viktigt budskap som flytt i panik från Thargul Thor, tas om hand i byn Forsthal. Det är tid för den av gudarna utvalde att ge sig ut i sökandet efter delarna till den mäktiga gudaspiran, för att med den i sin hand kunna förgöra djävulen Faibors avkomma Khatzu.”


2019-09-19
Under slutredigeringen av min andra fantasyroman Eilaths Hopp väcktes idén att skapa en trilogi. Men hur skulle nu det gå till?! Lösningen kom min fina kärlek på i sina drömmar en gång i augusti när vi övernattade i Fristad. Låt Gudaspiran bli del 2! Det betyder att det nu krävs en ny genomgång av detta manus, och en del anpassningar behöver göras för att de båda berättelserna ska passa ihop.
Hittills har tanken varit att Gudaspiran utspelar sig cirka 50 år före Eilaths Hopp. Nu hamnar den istället cirka tre år framåt i tid.


2018-04-21
Det blev nobben igen!
Fick mejl från förlaget idag som meddelar kort att de inte vill ge ut min bok!
Nobben för vilken gång i ordning vet jag inte. Men det är onekligen så att jag börjar tappa lusten totalt att anstränga mig något mer med den boken. Har arbetat i åratal med den, men det tycks bara vara jag själv som tycker den är bra. Känns ganska meningslöst!


2018-03-16
Går just nu lite nervöst och väntar på besked! Skickade Gudaspiran till ännu ett förlag den 23 januari i år. Beskedet där var förvisso att det för närvarande var lång väntetid på manus, så det kunde dröja ganska länge innan man fick svar.