Gudarnas Spira

Gudarnas spira är egentligen min första fantasyroman, urpsrungligen påbörjad så långt tillbaka som 1994. Av flera olika anledningar blev arbetet med den eftersatt. Så småningom tog Eilaths hopp över, och först när den i stort sett var klar för utgivning, föddes idén att göra det hela till en trilogi. Därmed fick jag ändra om en hel del i manuset för att anpassa den till Eilaths hopp.
Gudarnas spira är en något allvarligare berättelse, även om det finns en del humor inblandat även i den.  


”En ensam dödligt sårad ryttare med ett viktigt budskap som flytt i panik från Thargul Thor, tas om hand i byn Forsthal. Det är tid för den av gudarna utvalde att ge sig ut i sökandet efter delarna till den mäktiga gudaspiran, för att med den i sin hand kunna förgöra djävulen Faibors avkomma Khatzu.”


Recension av Victoria Hellberg
Det var så härligt att äntligen få läsa en bok skriven av Per igen! Hans språk är flytande, målande och fängslande. Den relativt tjocka boken tar mig inte alls så lång tid att läsa som man kan tro.
@malin.v.olsson beskriver den i sin podd(@fantastiskaberattelserpodden ), nu fritt tolkat, som en berättelse i Sagan om Ringen anda. Jag kan inte annat än hålla med! Resan efter delarna till Gudarnas spira låter oss träffa ett gäng karaktärer, badguys, monster och ger oss fantastiska miljöskildringar längst vägen. Och vi får inte glömma lite kärlek och vänskap på det! Det jag älskar lite extra mycket är att några karaktärer från första delen(Eilaths hopp) gästspelar stundvis i denna. Härligt att få ”träffa” dem igen!
Att Per lyckas få in gudarnas syn på vår tids stora miljö- och jämställdhetsproblem på slutet bugar och bockar jag för
🙏
Har ni inte läst något av Per så råder jag er att göra det! Jag längtar efter nästa del, Regntider.Recension av Malin V Olsson
Andor och Tobin, två goda vänner som lever ett relativt bekymmersfritt liv i Forsthal, kastas huvudstupa in i ett hisnande äventyr med livet som insats. Kan de finna alla delarna till Gudarnas spira – det enda vapen som är kraftfullt nog att störta den onde Khatzu och krossa hans skräckvälde?
Det är en fröjd att återvända till Thiramaar. Per Lindskog har skrivit en förträfflig uppföljare som innehåller allt man kan önska av en bok: spänning, äventyr, humor och romantik.
Här finns trollkarlar och magi, svärdsstrider, svårintagliga borgar, gudomliga väsen och inte minst; starka självständiga kvinnor.
De rika miljöskildringarna gör att jag sugs rakt in i handlingen, jag kan riktigt se de olika byarna, bergen och byggnaderna framför mig. Jag hör klangen från svärd som slår samman och känner doften av sprakande lägereldar.
Några av karaktärerna känner jag igen från ”Eilaths hopp”, och det är kära återseenden. Även en handfull nya karaktärer introduceras, och jag gillar dem alla. De är lätta att lära känna och jag engagerar mig snabbt i deras öden.
Jag känner lätt igen den humoristiska, smått sarkastiska tonen som jag fullkomligt älskade i ”Eilaths hopp”, även om denna bok är snäppet mörkare.
Världen och magisystemet är enkelt uppbyggt, vilket gör att jag lätt kan sätta mig in i- och förstå hur det fungerar.
🌟🌟🌟🌟🌟
Jag kan varmt rekommendera dessa böcker till alla som vill läsa äventyrlig fantasy, kryddad med humor och starka kvinnliga karaktärer.
Detta är alltså en fristående fortsättning på ”Eilaths hopp”, men man bör ändå läsa den först, för att få ut mesta möjliga av denna pärla.
Jag längtar redan efter tredje boken!
🌟🌟🌟🌟🌟


2020-07-01
Nu finns Gudarnas spira i handeln!
Adlibris    Bokus    CD-on    m fl


2020-05-10
Det har varit flera turer fram och tillbaka de senaste veckorna. En del bearbetning för att förbättra, med varierande resultat. Därefter ändringar med omständliga metoder ”för så har vi alltid gjort”, trots att jag redan kunde presentera ett färdigt resultat!
Just nu känns det som om allt hänger i luften!


2020-04-07
Omslaget klart, korrektur klart – snart bär det av till tryckeriet!
Det betyder att ”Gudarnas spira” troligen kommer ut senast fram emot sommaren.
Under tiden pågår arbetet med del 3, ”Regntider” för fullt.


2020-02-28
Nu är omslaget klart!
Det blir högst sannolikt detta vi väljer!


2020-02-24
Fick igår tillbaka manuset till ”Gudarnas Spira” från en testläsare. Hennes omdöme var allt igenom positivt.
Hennes inledande kommentar var; ”Vid Faibors kluvna tunga, så bra!” och med det travesterade hon en förekommande svordom i den thiramaariska världen.
Eftersom manuset redan genomgått åtskilliga genomläsningar och ett gediget korrekturarbete, ansåg jag den färdig att skicka till förlag.


2020-02-14
I oktober förra året när vi tillbringade en vecka på Kreta, ägnade jag en hel del tid åt att läsa igenom hela manuset till ”Gudarnas Spira” och gjorde över 150 anteckningar. Syftet var att anpassa berättelsen till den redan utgivna ”Eilaths hopp” då planen nu är att denna berättelse ska bli del två i trilogin ”Legender från Thiramaar”.
Så snart vi kommit hem började läsa igenom hela manuset, och ändra om i texten för att anpassa. Tre gånger har jag gått igenom den sen dess, och lika många gånger har min kärlek gått igenom den. Just nu finns den hos en testläsare.


2019-11-26
Just nu arbetar jag för fullt med omskrivning och anpassning av manuset till Gudarnas Spira, för att kunna göra den till en del 2 i trilogin ”Legender från Thiramaar”. Första delen, Eilaths Hopp, släpptes i bokhandeln den 21 oktober 2019.
Under vår semesterresa till Kreta i slutet av oktober läste jag hela manuset, och gjorde anteckningar om lämpliga ändringar, tillägg och även avsnitt som kunde tas bort.
I bokform blev Eilaths Hopp totalt 399 sidor. Den omfattar totalt 70 643 ord. Baserat på det kan jag konstatera att del två (i befintligt skick just nu) är på 567 sidor. Det kommer dock att se lite annorlunda ut när den är färdiga. Finns nog några avsnitt som jag kommer att ta bort, eller korta ner. Å andra sidan finns det några detaljer som tillkommer. Under alla omständigheter lär den säkert bli åtminstone på 500 sidor!


2019-09-19
Under slutredigeringen av min andra fantasyroman Eilaths Hopp väcktes idén att skapa en trilogi. Men hur skulle nu det gå till?! Lösningen kom min fina kärlek på i sina drömmar en gång i augusti när vi övernattade i Fristad. Låt Gudarnas spira bli del 2! Det betyder att det nu krävs en ny genomgång av detta manus, och en del anpassningar behöver göras för att de båda berättelserna ska passa ihop.
Hittills har tanken varit att Gudarnas spira utspelar sig cirka 50 år före Eilaths Hopp. Nu hamnar den istället cirka tre år framåt i tid.


2018-04-21
Det blev nobben igen!
Fick mejl från förlaget idag som meddelar kort att de inte vill ge ut min bok!
Nobben för vilken gång i ordning vet jag inte. Men det är onekligen så att jag börjar tappa lusten totalt att anstränga mig något mer med den boken. Har arbetat i åratal med den, men det tycks bara vara jag själv som tycker den är bra. Känns ganska meningslöst!


2018-03-16
Går just nu lite nervöst och väntar på besked! Skickade Gudaspiran till ännu ett förlag den 23 januari i år. Beskedet där var förvisso att det för närvarande var lång väntetid på manus, så det kunde dröja ganska länge innan man fick svar.

%d bloggare gillar detta: