Gudarnas Spira

Gudarnas spira är min första fantasyroman, ursprungligen påbörjad så långt tillbaka som 1994. Den skrevs färdig under det året, men behövde genomgå en hel del redigeringsarbete. Ett arbete som av olika anledningar periodvis stannade av. Det var egentligen först under 2012 som jag på allvar kom igång med att bearbeta och skriva om hela manuset. Då var även min kärlek Snezana involverad i arbetet, och hon har tillfört en hel del till berättelsen, liksom även ett gediget arbete med korrekturläsningen.
Den gick runt till ett antal förlag, som alla refuserade den, och till slut blev den bara liggande. Mycket på grund av att jag prioriterade arbetet med ”Eilaths Hopp”. Strax innan den boken var klar för utgivningen, föddes idén om att göra det hela till en trilogi, där ”Eilaths hopp” blev del ett! Det innebar en del bearbetning av det manuset, och därefter även en hel del förändringar i ”Gudarnas spira” som alltså ska bli del två i fantasytrilogin ”Legender från Thiramaar”. 


”En ensam dödligt sårad ryttare med ett viktigt budskap som flytt i panik från Thargul Thor, tas om hand i byn Forsthal. Det är tid för den av gudarna utvalde att ge sig ut i sökandet efter delarna till den mäktiga gudaspiran, för att med den i sin hand kunna förgöra djävulen Faibors avkomma Khatzu.”


2020-05-10
Det har varit flera turer fram och tillbaka de senaste veckorna. En del bearbetning för att förbättra, med varierande resultat. Därefter ändringar med omständliga metoder ”för så har vi alltid gjort”, trots att jag redan kunde presentera ett färdigt resultat!
Just nu känns det som om allt hänger i luften!


2020-04-07
Omslaget klart, korrektur klart – snart bär det av till tryckeriet!
Det betyder att ”Gudarnas spira” troligen kommer ut senast fram emot sommaren.
Under tiden pågår arbetet med del 3, ”Regntider” för fullt.


2020-02-28
Nu är omslaget klart! Det blir högst sannolikt detta vi väljer!

 

 

 

 

 


2020-02-24
Fick igår tillbaka manuset till ”Gudarnas Spira” från en testläsare. Hennes omdöme var allt igenom positivt.
Hennes inledande kommentar var; ”Vid Faibors kluvna tunga, så bra!” och med det travesterade hon en förekommande svordom i den thiramaariska världen.
Eftersom manuset redan genomgått åtskilliga genomläsningar och ett gediget korrekturarbete, ansåg jag den färdig att skicka till förlag.


2020-02-14
I oktober förra året när vi tillbringade en vecka på Kreta, ägnade jag en hel del tid åt att läsa igenom hela manuset till ”Gudarnas Spira” och gjorde över 150 anteckningar. Syftet var att anpassa berättelsen till den redan utgivna ”Eilaths hopp” då planen nu är att denna berättelse ska bli del två i trilogin ”Legender från Thiramaar”.
Så snart vi kommit hem började läsa igenom hela manuset, och ändra om i texten för att anpassa. Tre gånger har jag gått igenom den sen dess, och lika många gånger har min kärlek gått igenom den. Just nu finns den hos en testläsare.


2019-11-26
Just nu arbetar jag för fullt med omskrivning och anpassning av manuset till Gudarnas Spira, för att kunna göra den till en del 2 i trilogin ”Legender från Thiramaar”. Första delen, Eilaths Hopp, släpptes i bokhandeln den 21 oktober 2019.
Under vår semesterresa till Kreta i slutet av oktober läste jag hela manuset, och gjorde anteckningar om lämpliga ändringar, tillägg och även avsnitt som kunde tas bort.
I bokform blev Eilaths Hopp totalt 399 sidor. Den omfattar totalt 70 643 ord. Baserat på det kan jag konstatera att del två (i befintligt skick just nu) är på 567 sidor. Det kommer dock att se lite annorlunda ut när den är färdiga. Finns nog några avsnitt som jag kommer att ta bort, eller korta ner. Å andra sidan finns det några detaljer som tillkommer. Under alla omständigheter lär den säkert bli åtminstone på 500 sidor!

2019-09-19
Under slutredigeringen av min andra fantasyroman Eilaths Hopp väcktes idén att skapa en trilogi. Men hur skulle nu det gå till?! Lösningen kom min fina kärlek på i sina drömmar en gång i augusti när vi övernattade i Fristad. Låt Gudarnas spira bli del 2! Det betyder att det nu krävs en ny genomgång av detta manus, och en del anpassningar behöver göras för att de båda berättelserna ska passa ihop.
Hittills har tanken varit att Gudarnas spira utspelar sig cirka 50 år före Eilaths Hopp. Nu hamnar den istället cirka tre år framåt i tid.


2018-04-21
Det blev nobben igen!
Fick mejl från förlaget idag som meddelar kort att de inte vill ge ut min bok!
Nobben för vilken gång i ordning vet jag inte. Men det är onekligen så att jag börjar tappa lusten totalt att anstränga mig något mer med den boken. Har arbetat i åratal med den, men det tycks bara vara jag själv som tycker den är bra. Känns ganska meningslöst!


2018-03-16
Går just nu lite nervöst och väntar på besked! Skickade Gudaspiran till ännu ett förlag den 23 januari i år. Beskedet där var förvisso att det för närvarande var lång väntetid på manus, så det kunde dröja ganska länge innan man fick svar.