Regntider

”Regntider” är min tredje del i serien ”Legender från Thiramaar”. Den är fristående, men är samtidigt ändå sammanhängande med de båda tidigare böckerna i serien – ”Eilaths hopp” och ”Gudarnas spira”.
Arbetet med del 3 inledde jag på Annandag jul 2019, och alldeles i början av dygnet den 26 januari 2021 var jag klar med den senaste korrekturläsningen. Det tog med andra ord på dagen tretton månader att skriva den.


2021-02-22
Nu har jag gått igenom alla kommentarer från mina testläsare, och bearbetat manuset utifrån det.
Nu ska det korrekturläsas av kärleken, innan jag själv ska gå på och ännu en gång läsa igenom från början till slut. Och förhoppningsvis blir det sista omgången.


2021-01-26
Några minuter in på den här dagen fullbordade jag det senaste korrekturarbetet med Regntider, på dagen exakt tretton månader efter att jag skrev de första raderna i denna bok. Med andra ord – det som ska vara tredje delen i serien Legender från Thiramaar är äntligen klar. Eller nåt! Nästa steg nu är att den ska iväg till testläsare. Därefter återstår att se hur mycket mer arbete jag har att göra. Och det ska bli verkligt spännande att få ta del av testläsarnas synpunkter.
Personligen känner jag att den här boken väl lever upp till samma nivå av humor som Eilaths hopp.
Omslaget till boken är under planering. Har haft lite olika idéer tidigare, men helt nyligen diskuterade vi fram en helt annan idé. Det handlar om en kvinnlig trollkarlslärling och hennes pratglade kracaastiska taltrast. 


2020-11-19
Nu kan jag nog påstå att ”Regntider” är klar! Det som återstår är en del korrekturarbeten. Lite finslip av omslaget, som jag faktiskt själv har skapat den här gången. Likaså behövs en del kompletterande arbete med kartan som ska finnas med i boken. Men prognosen att boken ska kunna komma ut någonstans under våren 2021 ser ut att hålla.


2020-09-19
Råkade ut för ett s k filhaveri den 26 juli i år, som ledde till att cirka 20 mer eller mindre färdigredigerade kapitel efter senaste korrekturläsningen gick förlorad. Så jag har ägnat i princip hela augusti månad åt att försöka återställa manuset. Problemet var att det fanns en hel del förbättringar i texten, som var förlorade. Lyckades till slut ändå få ihop ett hyfsat resultat. Nu läses den av min kärlek, och sen är det dags för nästa genomgång!


2020-05-23
Idag blev jag klar med råmanuset till ”Regntider”, del tre av ”Legender från Thiramaar”.
Ett arbete som inleddes i julhelgen 2019 är nu alltså klart – eller nåt! Det betyder ju ingalunda att boken är färdig att lämnas till förlag. Än återstår mycket arbete. Först har jag två sidoberättelser som behöver fyllas ut, gestaltas och ”färgläggas”. Sen ska hela manuset korrekturläsas ett antal gånger.
Men det känns i alla fall som att tanken att kunna ge ut en del varje höst 2019, 2020 och 2021 åtminstone ska kunna fungera.