Regntider

Regntider är den tredje boken i serien Legender från Thiramaar. Precis som föregångarna är det en fristående berättelse, men samtidigt hänger det ändå samman med de båda tidigare böckerna i serien – Eilaths hopp och Gudarnas spira.
Arbetet med Regntider inledde jag Annandag Jul 2019, och den 13 september 2019 var jag klar med råmanuset. Därefter följde det sedvanliga redigeringen och korrekturläsning. Dessutom har den varit ute hos några testläsare.
Regntider handlar om ett ihållande regn som pågått i mer än två månader, och som riskerar att dränka Thiarien. Orsak till regnet hänger ihop med vissa gudars och gudinnors personliga problem, och det blir mänskligheten som får försöka lösa problemet. Trollkarlen Cornizendo spelar en central roll i den här boken liksom kaldinierna. Humorn från Eilaths hopp återkommer med full styrka, efter en något dämpad variant i Gudarnas spira.


2021-08-17
Nu närmar det sig på allvar! Är snart klar att ge ut Belvida Bells första bok – Regntider! Har i dagarna gjort klart inlagan, som blir till 416 sidor humoristisk fantasy. Hela denna tisdag har det regnat mer eller mindre oavbrutet, så det känns nästan som en tanke att jag idag har gjort klart omslaget till boken. Både fram och baksida, samt även baksidestexten. Med andra ord är vi snart i mål!


2021-06-06
Idag blev jag klar med det som förhoppningsvis är sista genomgången för min del av Regntider. Nu ska kärleken läsa igenom igen, och därefter bör det räcka med en enkel kontroll. Sen ska det vara klart för utgivning av den tredje delen av ”Legender från Thiramaar”


2021-05-03
Nu är det nog bestämt! Så här kommer omslaget att se ut till Regntider.
Den här gången är det jag själv som står skapandet, med förvisso god assistans från Snezana.


2021-02-22
Nu har jag gått igenom alla kommentarer från mina testläsare, och bearbetat manuset utifrån det.
Nu ska det korrekturläsas av kärleken, innan jag själv ska gå på och ännu en gång läsa igenom från början till slut. Och förhoppningsvis blir det sista omgången.


2021-01-26
Några minuter in på den här dagen fullbordade jag det senaste korrekturarbetet med Regntider, på dagen exakt tretton månader efter att jag skrev de första raderna i denna bok. Med andra ord – det som ska vara tredje delen i serien Legender från Thiramaar är äntligen klar. Eller nåt! Nästa steg nu är att den ska iväg till testläsare. Därefter återstår att se hur mycket mer arbete jag har att göra. Och det ska bli verkligt spännande att få ta del av testläsarnas synpunkter.
Personligen känner jag att den här boken väl lever upp till samma nivå av humor som Eilaths hopp.
Omslaget till boken är under planering. Har haft lite olika idéer tidigare, men helt nyligen diskuterade vi fram en helt annan idé. Det handlar om en kvinnlig trollkarlslärling och hennes pratglade kracaastiska taltrast. 


2020-11-19
Nu kan jag nog påstå att ”Regntider” är klar! Det som återstår är en del korrekturarbeten. Lite finslip av omslaget, som jag faktiskt själv har skapat den här gången. Likaså behövs en del kompletterande arbete med kartan som ska finnas med i boken. Men prognosen att boken ska kunna komma ut någonstans under våren 2021 ser ut att hålla.


2020-09-19
Råkade ut för ett s k filhaveri den 26 juli i år, som ledde till att cirka 20 mer eller mindre färdigredigerade kapitel efter senaste korrekturläsningen gick förlorad. Så jag har ägnat i princip hela augusti månad åt att försöka återställa manuset. Problemet var att det fanns en hel del förbättringar i texten, som var förlorade. Lyckades till slut ändå få ihop ett hyfsat resultat. Nu läses den av min kärlek, och sen är det dags för nästa genomgång!


2020-05-23
Idag blev jag klar med råmanuset till ”Regntider”, del tre av ”Legender från Thiramaar”.
Ett arbete som inleddes i julhelgen 2019 är nu alltså klart – eller nåt! Det betyder ju ingalunda att boken är färdig att lämnas till förlag. Än återstår mycket arbete. Först har jag två sidoberättelser som behöver fyllas ut, gestaltas och ”färgläggas”. Sen ska hela manuset korrekturläsas ett antal gånger.
Men det känns i alla fall som att tanken att kunna ge ut en del varje höst 2019, 2020 och 2021 åtminstone ska kunna fungera.