Regntider

Regntider är den tredje boken i serien Legender från Thiramaar. Precis som föregångarna är det en fristående berättelse, men samtidigt hänger det ändå samman med de båda tidigare böckerna i serien – Eilaths hopp och Gudarnas spira.
Arbetet med Regntider inledde jag Annandag Jul 2019, och den 13 september 2019 var jag klar med råmanuset. Därefter följde det sedvanliga redigeringen och korrekturläsning. Dessutom har den varit ute hos några testläsare.
Regntider handlar om ett ihållande regn som pågått i mer än två månader, och som riskerar att dränka Thiarien. Orsak till regnet hänger ihop med vissa gudars och gudinnors personliga problem, och det blir mänskligheten som får försöka lösa problemet. Trollkarlen Cornizendo spelar en central roll i den här boken liksom kaldinierna. Humorn från Eilaths hopp återkommer med full styrka, efter en något dämpad variant i Gudarnas spira.


Recension av Mona Larsson (@i_min_bokhylla
Någonting är fel. Väldigt fel! Det har regnat mer eller mindre oavbrutet i mer än två månader och trollkarlen Cornizendo tvingas ta till ovanliga grepp för att försöka lösa problemet.
Samtidigt skickar kaldiniernas övermagiker Ambarand två av sina mest betrodda på ett hemligt uppdrag som rör gudarnas spira.
Regntider av Per Lindskog är den tredje fristående delen, jag har inte läst de två första och det är inga problem att komma in i berättelsen som är både spännande och äventyrlig.
Vi följer tre olika berättelser som vävs fint ihop med en underton av humor och en stor portion berättarglädje. En mysig och lättsam läsning som är både välskriven och snabbläst. Välgestaltade karaktärer och miljöskildringar så att man kan se det framför sig.
De Bortrövad barnen från Heborra sägs vara vid liv. Ska Kintara och Andor hitta dem?
Drama, spänning och kärlek vad mer behövs? Ingenting. Fint språk, bra flyt som gör Regntider till en lättläst bladvändare.
Tack så jättemycket till Per Lindskog för möjlighet att läsa och stort plus för kartan.


Recension av @ninnisskogisar (Nina Hansson)
”Regntider” av Per Lindskog utgiven av Belvida Bell förlag. Detta är den tredje delen i serien, jag har tyvärr inte läst de föregående delarna. Det har regnat i över två månader över Thiramaar. De börjar bli väldigt påfrestande, så trollkarlen Cornizendo får i uppdrag att göra något åt det envisa regnande. Han behöver därför kontakta regngudinnan, för att fråga vad som står på. I sin slitna trolldomsbok upptäcker han att mössen varit framme och förstört just den sidan. Han behöver därför göra en tidsresa till den tiden, då författaren till boken levde. Han räknar dock inte med att bli förälskad på kuppen. Det visar sig att boken inte är färdigskriven ännu, men han får besvärjelsen broderad på skjortan. Ska de äntligen lyckas stoppa det ihållande regnandet, och ska man även lyckas befria de bortrövad barnen, från Heborra.

Boken är skriven med en lättsam humor som jag gillar, men ändå blir det inte tramsigt. Den innehåller även väl avvägd allvar. I den här boken möter vi inte bara en helt ny värld med annorlunda platser, det finns också ett helt annorlunda folk. Kaldinierna kan tala med djuren, vilket är en väldigt trevlig egenhet, som jag blev lite avundsjuk på. Sedan räknar man ut tiden lite annorlunda också. Det finns också spännande gudar och gudinnor och drakar. Jag tyckte också om att författaren gav lite utrymme till Cornizendos mamma katt Olivia och hennes kattungar. Så gulligt. Jag blir imponerad av att man kan skapa en helt ny värld, som är väldigt trovärdigt beskriven. Det är nästan som om den finns på riktigt. Boken innehåller både spänning, romantik och magi. Slutet är jättefint och helt oväntat. Boken får ❤❤❤❤❤/5. Jag vill också passa på att tacka för Ogdas te blandning, det var riktigt gott.


Recension av @fantasybylinda (Linda Andersson)
Jag har läst Regntider, del tre i Legender från Thiramaar, av Per Lindskog.
I denna del får läsaren följa trollkarlen Cornizendo, kaldinierna Kiona och Akim samt Kintara och Andor, samtliga utsända i ärenden som rör allt från bortrövade barn till ett ständigt regnande som måste fås bukt med.

Jag tycker så mycket om Pers lättsamma och humoristiska sätt att skriva på. Han balanserar på ett fint sätt som gör att inga ämnen blir tunga att läsa om, men inte heller löjliga eller borttramsade, något som kräver riktig fingertoppskänsla.

Detta är läsning som man blir glad av – spänning, humor, kärlek och magi i en härlig mix, med karaktärer man verkligen bryr sig om och hejar på.
Rekommenderas varmt!


Recension av @bokdaling (Lisa-Marie Andersson)
Regntider är den tredje fristående delen i Andies serie legender från Thiramaar. Jag har inte läst dom tidigare böckerna, även dessa är fristående delar vad jag har förstått. Men gud vad jag vill läsa dom alla nu när jag läst Regntider.

Andie har ett helt magiskt sätt att använda orden och jag kan inte få nog! Helt underbara karaktärer som är så detaljerade att jag nästan väntar mig att dom ska stå framför mig om jag lyfter näsan från boken.
Man får en sån välkomnande och mysig känsla i hela magen av vissa karaktärer (trollkarlen och Belvida gillar jag massor 😍❤️)
Men man får även en stor klump i magen för dom stackars barnen. Det är så målande skrivet att det känns som att man är där!

En riktigt fin bok som bjuder på många känslor i kroppen 💕

Tack Andie att jag fick läsa din helt magiska bok! ♥️


FÖRHANDSRECENSION FRÅN MALIN V OLSSON
Jag fastnade för Per Lindskogs stilspråk och berättarteknik redan när jag läste Eilaths hopp, som är den första boken i serien. Jag jämförde hans debutbok med Sagan om ringen, och min uppfattning står kvar: Per Lindskog är något av Sveriges svar på J.R.R Tolkien.

Precis som i föregående delar ger sig karaktärerna ut på spännande, äventyrliga och farliga resor, för att bevara det goda och ställa saker till rätta. Läsaren får följa handlingen genom flera olika karaktärers perspektiv. Till en början känns det som skilda parallella äventyr, men oj så snyggt deras öden vävs samman mot slutet!
Det är många namn att hålla reda på, men det ser jag inte som ett problem, då flera av dem är gamla bekanta från tidigare böcker. Det känns som att återse kära vänner, därför kommer jag snabbt in i handlingen, och det är ett sant nöje att få lära känna en handfull nya karaktärer.

Just karaktärerna och deras respektive sätt att vara är något som jag verkligen älskar med Pers böcker. De är så levande allihop, med sina skilda sätt att vara, tänka, resonera och agera. De är svaga och starka på samma gång. Aldrig några supermänniskor med övermänskliga krafter, och det gör dem äkta.

Miljöskildringarna är levande och skickligt invävda i storyn, de ramar in och ger berättelsen ett djup, utan att bli långdragna eller alltför framträdande. Färger, dofter, ljud – allt det där ser och känner jag tydligt när jag läser.

Boken genomsyras av både allvar och lek, något som jag uppskattat med alla Pers böcker. Humorn är spontan och ibland lite underfundig. Jag tror att Per har en naturlig fallenhet för att skriva komiska scener och jag är glad att han låter denna talang skina genom storyn, som ju faktiskt vilar på en allvarlig grund.

Jag hoppas och tror på fler böcker i denna serie. Jag saknar redan mina vänner i Thiramaar och vill veta vad som ska hända dem härnäst.
~☆☆☆☆☆~

2021-10-14
I dagarna går tredje boken i serien Legender från Thiramaar – Regntider – i tryck!
Det har varit en hel del strul med att få inlagan att fungera, och trots att vi följt instruktionerna från tryckeriet till punkt och pricka, har det ändå inte fungerat. Så vi bytte tryckeri!

2021-08-17
Nu närmar det sig på allvar! Är snart klar att ge ut Belvida Bells första bok – Regntider! Har i dagarna gjort klart inlagan, som blir till 416 sidor humoristisk fantasy. Hela denna tisdag har det regnat mer eller mindre oavbrutet, så det känns nästan som en tanke att jag idag har gjort klart omslaget till boken. Både fram och baksida, samt även baksidestexten. Med andra ord är vi snart i mål!


2021-06-06
Idag blev jag klar med det som förhoppningsvis är sista genomgången för min del av Regntider. Nu ska kärleken läsa igenom igen, och därefter bör det räcka med en enkel kontroll. Sen ska det vara klart för utgivning av den tredje delen av ”Legender från Thiramaar”


2021-05-03
Nu är det nog bestämt! Så här kommer omslaget att se ut till Regntider.
Den här gången är det jag själv som står skapandet, med förvisso god assistans från Snezana.


2021-02-22
Nu har jag gått igenom alla kommentarer från mina testläsare, och bearbetat manuset utifrån det.
Nu ska det korrekturläsas av kärleken, innan jag själv ska gå på och ännu en gång läsa igenom från början till slut. Och förhoppningsvis blir det sista omgången.


2021-01-26
Några minuter in på den här dagen fullbordade jag det senaste korrekturarbetet med Regntider, på dagen exakt tretton månader efter att jag skrev de första raderna i denna bok. Med andra ord – det som ska vara tredje delen i serien Legender från Thiramaar är äntligen klar. Eller nåt! Nästa steg nu är att den ska iväg till testläsare. Därefter återstår att se hur mycket mer arbete jag har att göra. Och det ska bli verkligt spännande att få ta del av testläsarnas synpunkter.
Personligen känner jag att den här boken väl lever upp till samma nivå av humor som Eilaths hopp.
Omslaget till boken är under planering. Har haft lite olika idéer tidigare, men helt nyligen diskuterade vi fram en helt annan idé. Det handlar om en kvinnlig trollkarlslärling och hennes pratglade kracaastiska taltrast. 


2020-11-19
Nu kan jag nog påstå att ”Regntider” är klar! Det som återstår är en del korrekturarbeten. Lite finslip av omslaget, som jag faktiskt själv har skapat den här gången. Likaså behövs en del kompletterande arbete med kartan som ska finnas med i boken. Men prognosen att boken ska kunna komma ut någonstans under våren 2021 ser ut att hålla.


2020-09-19
Råkade ut för ett s k filhaveri den 26 juli i år, som ledde till att cirka 20 mer eller mindre färdigredigerade kapitel efter senaste korrekturläsningen gick förlorad. Så jag har ägnat i princip hela augusti månad åt att försöka återställa manuset. Problemet var att det fanns en hel del förbättringar i texten, som var förlorade. Lyckades till slut ändå få ihop ett hyfsat resultat. Nu läses den av min kärlek, och sen är det dags för nästa genomgång!


2020-05-23
Idag blev jag klar med råmanuset till ”Regntider”, del tre av ”Legender från Thiramaar”.
Ett arbete som inleddes i julhelgen 2019 är nu alltså klart – eller nåt! Det betyder ju ingalunda att boken är färdig att lämnas till förlag. Än återstår mycket arbete. Först har jag två sidoberättelser som behöver fyllas ut, gestaltas och ”färgläggas”. Sen ska hela manuset korrekturläsas ett antal gånger.
Men det känns i alla fall som att tanken att kunna ge ut en del varje höst 2019, 2020 och 2021 åtminstone ska kunna fungera.

%d bloggare gillar detta: