Ashas sten

Ashas sten är arbetsnamnet på min fjärde bok i serien Legender från Thiramaar. När jag gav ut den första boken Eilaths hopp valde jag att kalla det för del 1 i en trilogi. Men efter hand har jag tonat ner den benämningen, och väljer istället att kalla det hela för en ”serie”. De tre hittills utgivna böckerna – Eilaths hopp, Gudarnas spira och Regntider – är alla fristående berättelser, som utan vidare kan läsas var för sig, även om det naturligtvis är en fördel om man läst alla. Varför jag också föredrar att kalla dem en serie, är helt enkelt för att samtliga böcker utspelar sig i samma värld. Med flera återkommande karaktärer.
Ashas sten är än så länge en löst sammansatt berättelse, om en magisk sten som av misstag försvinner ur dödsgudinnan Ashas ägo. Något som får vissa tvivelaktiga figurer att ana möjligheter utöver det vanliga om man lyckas få tag i denna sten.
Naturligtvis finns det andra krafter som gör vad de förmår för att återföra stenen dit den hör hemma. Om de inte lyckas väntar oanade konsekvenser beträffande människors liv och inte minst död!


2023-01-09
Sakta men säkert växer berättelsen framåt. För närvarande cirka 147 sidor omräknat i bokform. Flera kapitel är än så länge bara på cirka en Word-sida, då jag i nuläget inte i första hand har ansträngt mig att skriva särskilt målande. Det viktigaste just nu är att få själva berättelsen på pränt.


2022-10-10
Nu börjar berättelsen ta form, med en del olika storylines som löper parallellt och som knyts ihop längre fram. Kommer även att kunna introducera några nya karaktärer i som förhoppningsvis kan bidra till att stärka och bibehålla humorn. Vi får se vart det leder.
Siktet just nu är att bearbeta de närmare 20 000 orden som hittills är skrivna, och försöka få en hållbar struktur på den delen. När vi sen går in i november vill jag kunna köra på för fullt och bara skriva berättande inom ramen för skrivprojektet Na-No-Wri-Mo. Blir det som jag önskar, har jag ett färdigt råmanus när november är slut! Återstår att se!

%d bloggare gillar detta: