Ashas sten

Ashas sten är arbetsnamnet på min fjärde bok i serien Legender från Thiramaar. När jag gav ut den första boken Eilaths hopp valde jag att kalla det för del 1 i en trilogi. Men efter hand har jag tonat ner den benämningen, och väljer istället att kalla det hela för en ”serie”. De tre hittills utgivna böckerna – Eilaths hopp, Gudarnas spira och Regntider – är alla fristående berättelser, som utan vidare kan läsas var för sig, även om det naturligtvis är en fördel om man läst alla. Varför jag också föredrar att kalla dem en serie, är helt enkelt för att samtliga böcker utspelar sig i samma värld. Med flera återkommande karaktärer.
Ashas sten är än så länge en löst sammansatt berättelse, om en magisk sten som av misstag försvinner ur dödsgudinnan Ashas ägo. Något som får vissa tvivelaktiga figurer att ana möjligheter utöver det vanliga om man lyckas få tag i denna sten.
Naturligtvis finns det andra krafter som gör vad de förmår för att återföra stenen dit den hör hemma. Om de inte lyckas väntar oanade konsekvenser beträffande människors liv och inte minst död!


%d bloggare gillar detta: