Hur allt började


Egentligen har jag skrivit så länge jag kan minnas. Innan jag ens riktigt hade lärt mig att skriva, klottrade jag i stort sett på alla former av papper jag kom över. Det fanns en mängd böcker av olika slag som jag hade klottrat i. Sagoböcker, läroböcker och så vidare. Det handlade förmodligen främst om en brist från mina föräldrars sida som inte insåg att de hade närt ett författarämne vid sin barm. De borde naturligtvis ha försett mig med skrivmaterial från första början. Fick en gammal Underwood skrivmaskin när jag var tjugo år gammal av min far. Fram till dess hade jag lånat den vid flera tillfällen, men nu blev den min. Den hängde med mig i ganska många år. Faktiskt i nio år, då jag genom ett engagemang fick en IBM elektrisk skrivmaskin i mitt hem. Två år senare köpte jag en helt ny elektrisk maskin av märket Remtor. Fyra år senare fick jag min första dator, och på den vägen är det.
Min karriär på skrivmaskin började redan som liten hemma hos mor och far med den gamla Underwood-maskinen, och en enkel pekfingervals. Den utvecklades efterhand och blev till två-pekfingers-vals. Den elektriska skrivmaskinen underlättade rörelsen med fingrarna över tangenterna, och så småningom har skrivtekniken utvecklats. Idag skriver jag med ganska högt tempo, och behöver inte titta på tangenterna alls medan jag skriver. Det innebär också att skrivandet blir betydligt effektivare. När jag får en idé i huvudet kan jag med lätthet skriva utan att behöva använda tankeverksamhet till att hålla koll på tangenterna.
Jag har skrivit väldigt mycket i mitt liv. Kåserier, artiklar, och en hel massa påbörjade manus. I nästan hela mitt liv, åtminstone sen jag runt femton år, har jag skrivit dagbok. Från början handlade det om korta och enkla redogörelser för dagens händelse. Men med åren har det utvecklats till dels det, men även en mängd korta och långa utläggningar om i princip allt som på ett eller annat vis engagerar eller berör mig. Hela min dagbok finns idag bevarad i min dator, och omfattar totalt drygt 2,5 miljoner ord! Det motsvarar i runda tal sju volymer av den kompletta serien ”Sagan om ringen”!

%d bloggare gillar detta: