Legender från Thiramaar

Legender från Thiramaar är samlingsnamnet på en serie böcker som samtliga bygger på en av mig skapad värld. Det handlar om humoristisk fantasy, med ett ärligt försök att blanda in historiska verkliga händelser ur vår egen värld, och liksom twista runt dem så de blir en verklighet i min värld, medan deb verkliga världen egentligen inte stämmer med verkligheten …
Starka kvinnor är viktigt, liksom HBTQ. Jag försöker också väva in samhällskritik, rasism och miljöfrågor i berättelserna.
Det handlar om fristående berättelser, som ändå hänger ihop och med fördel läses i följd. Det är humor, kärlek, äventyr och magi i en salig men smaklig blandning.
Som författare av dessa böcker kan jag med omåttlig stolthet konstatera att jag jämförts med storheter som Tolkien, Terry Pratchett och Tage Danielsson. Två olika recensenter har till och med kallat mig ”Svergies Tolkien”.

De hittills utgivna delarna är;
Del 1 – Eilaths Hopp – Oktober 2019.
Del 2 – Gudarnas Spira – Juli 2020
Del 3 – Regntider – November 2021
Del 4 – Ashas sten – pågående

Dessutom finns hittills en e-bok/novell utgiven;
Cornizendo – debatt med gudarna

Samtliga titlar finns i Internetbokhandeln, men även på Streamingtjänster och bibliotek.

Karta – Thiramaar

Precis som många andra fantasyförfattare har jag även med en karta över min värld i böckerna. Först och främst var kartan redan när det allra första kapitlet i den här serien skrevs nödvändig. Om jag i text ska kunna beskriva hur mina karaktärer förflyttar sig mellan olika platser, måste jag rimligen veta hur … hmm … landet ligger … så att säga. Jag berättar mer ingående om kartans tillkomst under ”Hur allt började – En värld växer fram” , men i korthet kan jag ändå säga att den växt sakta men säkert allt eftersom skrivandet har fortskridit. Idag finns hela kartan som Photoshop-fil, och den uppdateras med jämna mellanrum, allt eftersom jag behöver nya platser i mina berättelser.

Kartan finns alltid med i alla böcker. Men i tryckt form har jag valt svart-vita kartor, helt enkelt eftersom böckerna skulle bli allt för dyra annars. Men det går alltid att gå in här på min hemsida, och klicka på kartbilden (för full storlek) och betrakta den i färg.

%d bloggare gillar detta: