Om mig

”Regntider”

Det tycks ha stor betydelse att man kan briljera med olika titlar när man vill påvisa sin förträfflighet inom olika områden. Åtminstone om man på allvar vill slå igenom. För min del får det i så fall bli författare, bildkonstnär och pensionär. De två förstnämnda titlarna är av strikt autodidaktisk karaktär. Den sistnämnda mer en naturlig utveckling. Eller nåt!
Men om vi tar det från början, så heter jag Andie Lindskog, född och uppväxt i Malmö, men flyttade året jag fyllde trettio till Sjöbo kommun, där jag har mina rötter. Fram till den 16 september 2021 var mitt förnamn Per, vilket jag av en rad olika personliga skäl valde att ändra på. Dock kvarstår det namnet, som en form av pseudonym, i samband med en del av mitt skrivande, eftersom mina tre första fantasyromaner är utgivna under det namnet.
Författare alltså … ja, med hittills tre utgivna humoristiska fantasyromaner och en fjärde på väg, mina memoarer plus medverkan i fem novellantologier plus alla de miljoner ord jag skrivit i mitt liv, förbehåller jag mig rätten att kalla mig just det. Författare, som i mitt fantasyskrivande dessutom har jämförts med bland annat Terry Pratchett och Tage Danielsson och jag har till och med kallats Sveriges Tolkien. Så ja, jag kan helt säkert kalla mig författare.
Bildkonstnär då? Jag har så länge jag kan minnas gillat att teckna och måla, men har å andra sidan aldrig haft särskilt stort tålamod. Så mina teckningar blev sällan färdigställda. Mitt bildskapande har egentligen inte fått riktig fart förrän på gamla dar, sen jag lärt mig använda Photo Shop.
Såväl skrivandet som bildskapandet är intressen jag helt delar med min älskade kärlek. Det innebär enbart fördelar. Vi fungerar ständigt som varandras korrekturläsare, redaktörer, kritiker och inspiratörer. Vi har många och långa samtalsstunder vid frukostbordet, vid middagsbordet och i badet, då vi bollar tankar och idéer.
Drömmar har följt mig hela livet, men vägen har varit lång och kantad med många hinder som gjort det omöjligt att förverkliga dem. Men sen jag kom in i livets andra halvlek har dröm efter dröm kunnat förverkligas. Fler drömmar återstår, för utan drömmar utvecklas man inte.
Pensionär då … ja, om det ska betraktas som en titel eller ej, vet jag inte. Enda meriten som krävs för att uppnå den titeln är väl att hålla sig vid liv tills rätt ålder uppnåtts. Vilket jag bevisligen lyckats med, och väl är ju det, för jag behöver verkligen min lediga tid för att hinna med allt jag vill göra.

Mitt skrivande
Bildkonst 
Portfolio

Sen sommaren 2020 driver vi ett eget litet förlag – Belvida Bell förlag – och åtar oss bland annat uppdrag med korrekturläsning m m.

Den verksamheten inbegriper även fotografiska uppdrag.

Ett svar till “Om mig”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: