Sagan om Borstbäcken

Det här projektet är än så länge enbart en idé som jag haft under flera år. Det hela grundar sig i mitt intresse kring den historiska händelsen som kommit att kallas för Slaget vid Borstbäcken, som utspelade sig den 25 mars 1644 under det som kallas Horns skånska krig, i skogarna nordväst om Öved. Rent allmänt är jag mycket intresserad av Skånes historia, och just det här slaget i synnerhet. Inte minst eftersom jag har släktingar från den tiden som bott mitt i området, och självklart varit direkt påverkade av svenskarnas framfart.
Min ”saga” är dock inte tänkt som någon historisk berättelse. Snarare en fantasy vävd kring historiska fakta.
Upptakten till min berättelse är tänkt att börja i nutid, då en arkeologisk utgrävning pågår i området. En av de deltagande arkeologerna dröjer sig kvar en fredag eftermiddag när de övriga kollegorna åker hem för att hålla helg. Någonting inträffar som resulterar i att arkeologen försvinner genom någon form av kryphål, eller nåt, och hamnar 377 år bakåt i tid. Ungefär så är berättelsen tänkt att inledas! Resten återstår …

2022-11-24
Har samlat ihop lite historisk fakta (!) kring de arkeologiska undersökningarna av området kring Borstbäcken, och behöver läsa igenom det för att få lite mer att stå på inför min berättelse. Som det ser ut just nu, med tanke på andra projekt jag har på gång, vet jag inte alls när jag på allvar kommer att ta itu med den här berättelsen. Men jag bara måste göra det. Finns så mycket kring detta som tilltalar mig! Skånsk historia, en historisk händelse som berör mig personligen alldeles extra mycket eftersom jag haft släktingar som varit direkt drabbade av svenskarna härjningar i området. Samtidigt kombinationen historia, fantasy och tidsresor är absoluta favorit genrer för mig.

%d bloggare gillar detta: