Sagan om Borstbäcken

Det här projektet är än så länge enbart en idé som jag haft under flera år. Det hela grundar sig i mitt intresse kring den historiska händelsen som kommit att kallas för Slaget vid Borstbäcken, som utspelade sig den 25 mars 1644 under det som kallas Horns skånska krig, i skogarna nordväst om Öved. Rent allmänt är jag mycket intresserad av Skånes historia, och just det här slaget i synnerhet. Inte minst eftersom jag har släktingar från den tiden som bott mitt i området, och självklart varit direkt påverkade av svenskarnas framfart.
Min ”saga” är dock inte tänkt som någon historisk berättelse. Snarare en fantasy vävd kring historiska fakta.
Upptakten till min berättelse är tänkt att börja i nutid, då en arkeologisk utgrävning pågår i området. En av de deltagande arkeologerna dröjer sig kvar en fredag eftermiddag när de övriga kollegorna åker hem för att hålla helg. Någonting inträffar som resulterar i att arkeologen försvinner genom någon form av kryphål, eller nåt, och hamnar 377 år bakåt i tid. Ungefär så är berättelsen tänkt att inledas! Resten återstår …

%d bloggare gillar detta: