Slagthuset – first time!

Jag har noterat det vid flera tillfällen tidigare, men känner anledning att återkomma till det igen. Jag valde att flytta ifrån min födelsestad Malmö för 37 år sedan. Trots att jag därefter har varit i stan vid åtskilliga tillfällen, har de stora förändringarna blivit mer påtagliga nu de senaste åren. Under åren 1986 och 1987 var min arbetsplats på Utställningsgatan. En plats som så vitt jag kan se nu, är enbart en relativt stor parkeringsplats. Det här är kvarter jag rört mig i under många år. Noga räknat från 1974 till 1987, då jag först arbetade på AB Skånska Cementgjuteriet (det som senare blev Skanska) och därefter på Plast & Papper (som låg just på Utställningsgatan). Under åren på Skanska fanns Postens paketexpedition på Stormgatan, och det stora postkontoret fanns vid Skeppsbron. Minns även en välsorterad tobaksaffär som också fanns på Skeppsbron, och som drevs av två äldre damer.
Idag ser det helt annorlunda ut.
Som alltid är det en upplevele att komma till stan. Idel nya plater, och inte minst det här med olika konsertupplevelser är något som inte alls existerade då. Slagthuset var till exempel inte alls vad det är idag.
Just den här gången anlände vi dessutom med tåg från Kävlinge, så man fick uppleva bekvämligheten med att kunna smidigt ta sig från en ort till en annan. Något som inte alls låter sig göras där vi bor, eftersom politiker för länge sedan bestämde sig för att bilismen är framtidens melodi, och järnvägen är förlegad. Det är synd.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: