Tummarna – säsong 2

För lite drygt en vecka sen var jag på återbesök på handkirurgen efter ”sommaruppehållet”. Gången innan var i slutet av maj, och då tyckte läkaren att vi kunde avvakta över sommaren med tanke på semestrar och så. Något slags tro om att sommaren innebär lite lättnader och mindre slit, eftersom man ju brukar ha semester, eller…!?
Själva beskrivningen i journalen som läkaren skrivit handlar om att jag är… brevbärare…! Vilket känns som en ganska klen beskrivning av vad det egentligen handlar om!
Breven är bara en liten del av det vi lägger i varje brevlåda. Det är dessutom dagstidningar i varierande tjocklek, diverse tjockare veckotidningar typ olika motor-, dator, trädgårds- eller mode-magasin, och en hel del adresserad reklam. Bilden visar en packe till EN abonnent! Det handlar om vikter på allt mellan cirka 50 gram till runt 1 000 gram! Till varje abonnent.
Läkarbesöket den här gången gick via en tur på röntgenavdelningen, och resultatet av det visade en kraftigt ÖKAD förslitning av vänster tumled. Vi har alltså gått från kraftig förslitning på båda tumlederna som bedömningen löd efter första röntgen i januari 2016, till ”måttlig artos” som läkaren skrev i journalen i mars 2017, till nu då kraftigt ökad förslitning!
Men oavsett vad läkaren skriver i journalen, så är fakta att det gör mer och mer ont för varje dag som går. På samma vis som det var med höger tumled. Nu går vi dessutom in i höstperioden när allt vi har att distribuera tenderar att bli mer och tjockare. Så frågan är hur länge till det kommer att hålla. På ett sätt har jag vant mig vid smärtan, och jag har heller aldrig varit den typen som lägger ner all verksamhet bara för att det gör  ont. Så jag fortsätter, men det känns allt mer!
Nu är jag i varje fall uppsatt för operation, men har också fått beskedet att man för närvarande har väntetid på MER än 90 dagar! Så kanske tidigast i december, eller rentav början av nästa år. Kommer jag att klara det!? Återstår att se.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: