Ännu en storhet har lämnat

Lånad bild

Jag var tio år gammal när jag första gången blev bekant med Hasse Alfredssons humor. Fick höra ”Gamle man” hos en kompis, och ganska snart kunde jag hela den monologen utantill. Under en tid någonstans under andra halvan av sextiotalet spelade man på radion ”Dagens Lindeman”. Ja, sen var jag såld.
Hasse i sällskap med Tage Danielsson skapade humor som än idag är oslagbar. Förutom alla Lindemän hade vi en rad revyer och filmer. Picassos äventyr fick mig att första gången i mitt liv uppleva att man verkligen kan skratta så att man får ont i magen.
När nu Hans Folke Alfredsson idag stilla somnat in, har ännu en storhet inom svensk humor lämnat scenen för gott, och därmed känns det som en hel era är förbi, med Hasse Alfredsson, Tage Danielsson, Gösta Ekman och Lena Nyman.
Ett varmt tack för alla skratt!
Gammal man gör så gott han kan, han dansar fan så illa, hela kroppen ryster han, men ändan den står stilla!”

Ett svar till “Ännu en storhet har lämnat”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: