Bilsemester i Europa

Ganska sent på självaste Valborgsmässoafton rullade vi ombord på färjan Tom Sawyer i Trelleborg. Efter en enklare måltid gick vi och lade oss för att kunna vara utsövda när vi körde i land i Tyskland. Det blev dock lite si och så med det. När vi på utsatt tid körde i land i Rostock kl. 6.30 på morgonen hade jag kanske sovit högst någon timme. Trots det gick körningen bra. Hela dagen plöjde vi igenom hela Tyskland och strök bland annat strax utanför Berlin. Delar av den här sträckan gick genom det forna Östtyskland, och jag funderar över sambandet när jag konstatera att flera vägsträckor var under all kritik. Trots autobahn med hastigheter på 130 km/h och även viss sträckor med fri hastighet, var vägbanan som rena tvättbrädan.

När vi passerat gränsen mot Österrike stannade vi i Werfen-Imlau och åt vår kvällsmåltid givetvis bestående av wienerschnitzel. Satt på en uteservering där vi kunde låta den friska luften fylla våra lungor och känna bekräftelsen på tanken att vi faktiskt kör ned i Europa för att möta och kanske rentav hämta våren. När vi körde iland i Rostock låg temperaturen på ynka fyra plusgrader, och när vi åt vår kvällsmat var det behagliga 26 plus!

Efter den utsökta måltiden gick färden vidare, och runt åtta på kvällen hade vi hittat rum i Bled i Slovenien!

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: