Fotevikens Vikingamarknad 2022

Det är tre år sen vi senast besökte vikingamarknaden i Foteviken, och den gången blev det lite besvikelse eftersom vi egentligen valt fel dag. Det var ganska begränsad aktivitet den gången, och inte särskilt mycket att se. Dessutom var det den sommarens varmaste dag med hela trettiotre graders värme. Temperaturen idag var också ganska hög, men samtidigt fläktade det bra, så det blev ändå ganska behagligt. Det är alltid intressant att för några timmar kunna leva sig in i vikingarnas miljö så som den troligen var, och se alla människor i tidstypiska kläder, och likaså ta del av alla spännande hantverk. Och så fanns naturligtvis vår favoritleverantör på kryddor på plats – Naturkraft – så vi kunde fylla på vårt lager med Svartepetter, Olivsalt, Midnattskrydda och ramslök!

Dagen vid Foteviken avrundades med riktigt goda hamburgare på Historisk Mat & Event som ligger i anslutning till Fotevikens museum. Dessutom hade vi ekonomisk fördel av att vi var autentiskt klädda, och gick därmed in gratis!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: