Norge – Dag 3

Färden idag gick vidare via Trollstigen. Ett dramatiskt landskap med höga fjäll och moln som bäddade in topparna. Och egentligen inte bara topparna. De gick långt ner. Själva trollstigen såg vi egentligen inte så mycket av för det rådde en extremt tät dimma. Det blev en vansklig körning där man inte riktigt visste hur vägkanten såg ut. Man fick ta sikte på kantmarkeringen och hoppas att den var korrekt. Inte helt lätt heller när det handlar om serpentinvägar. Men det blev ju dock till ett litet äventyr, och min vana vid att köra bil i tät dimma ställdes verkligen på prov. Skillnaden här mot när man kör hemma nattetid med tidningar där största risken är att köra på någon brevlåda eller så, var att här riskerade man att köra rakt ut för ett stup!
Det gick bra i alla fall.
Strax efter vi kommit ner för den slingriga vägen fanns det en anläggning med bland annat stugor för uthyrning. Tyvärr fanns det inget ledigt. Annars hade vi tänkt oss att övernatta och sedan ta en ny tur dagen efter då prognosen sa att förmiddagen skulle det bli bättre väder.

I övrigt har färden gått via ännu ett antal tunnlar varav en gick under vatten i en av de många fjordarna. Vidare har vi fått åka färja några gånger också. Det är så att vägen tar helt enkelt bara slut och så får man ta färjan som fortsätter där vägen slutar.

Så småningom nådde vi ner till den norska västkusten, och främsta målet där var Atlanterhavsveien. Den var egentligen lite av en besvikelse. Jag hade nog väntat mig mer. Å andra sidan skulle man nog helst upplevt den sträckan när det stormar och havsvattnet slår in över broarna som vissa sträckor går fram ute i havet.

Efter 22.00.tiden tog vi in på en camping som hette Magnillen på vägen mot Trondheim. Det blev lite samma situation som igår att vi fick köra en lång sträcka innan vi hittade rätt. Som tur var fanns det en stuga ledig, och det kostade 300,00 precis som de tidigare nätterna. Stugan var antagligen inredd på 70-talet och sedan dess har tiden stått still. Ja, tidens tand har förvisso gjort sitt. Det var ganska slitet. Men å andra sidan skulle vi i stort sett bara sova där.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.