Eilaths hopp

Eilaths Hopp är första delen i trilogin ”Legender från Thiramaar”.
Den kom ut i oktober 2019, och finns tillgänglig bl a på Adlibris, Bokus, CD-on m fl. Den finns även på Storytel och Nextory.

Eilaths falska kortspel utlöser en ondsint trollkarls vrede och försätter honom i en mycket besvärlig situation. Han tvingas ut på en lång och underlig resa för att återfå kontrollen över sitt liv. Han reser i för honom välkända trakter men i ett mycket ovant tillstånd. Han måste genomgå situationer han trots sin äventyrliga bakgrund aldrig någonsin trott han skulle få uppleva. Kommer han att kunna reda ut problemen och ställa allting till rätta?

Det här är en humoristisk, lite annorlunda fantasy, som utspelar sig i världsdelen Thiramaar, någonstans någon gång i en annan tideräkning. Berättelsen avviker lite från vanliga fantasyromaner, och spelar lite på det här med genus och könsroller. Allt är inte självklart, och allt är kanske inte riktigt vad det synes vara.
Vissa likheter med verkligheten kan förekomma, kanske tyvärr lite mer än de borde göra.

Boken omfattar 70 725 ord och blir på totalt 404 sidor


Sista boken för i år är utläst. Det var med ett sting av saknad som jag slog ihop pärmarna till ”Eilaths hopp” av @per.lindskog . Eilath, Elana, Adric och de andra har blivit mina vänner och jag hoppas på att få återse dem i många fler böcker.
Eilaths hopp är den första fristående delen i Legender från Thiramaar. En fantasy som har allt från trollkarlar, pirater och kattdrakar till spännande intriger och omöjlig kärlek.
Bokens huvudkaraktär hamnar i en, minst sagt, besvärlig situation och tvingas omvärdera allt han tidigare stått för. Förutom att vara en spännande fantasy är detta också en bok om att hitta sig själv.
Det går lätt att komma in i handlingen och boken flyter på i ett behagligt tempo. Språket är enkelt och handlingen har en fin balans mellan spänning, allvar, humor och ironi. En lättläst bladvändare i en väl skildrad fantastikvärld.
Även om det är en fristående del så hoppas jag på någon form av fortsättning, eftersom slutet lämnade mig med en stark önskan om att få veta mer om de olika karaktärernas öden.
Skriv på nu, Per Lindskog. Jag behöver nästa bok!🌟🌟🌟🌟🌟2019-09-27
 Nu är den sista kontrollen av text och layout gjord. Inte många steg kvar nu.
Intressant att boken blir på betydligt många fler sidor än jag hade trott.

 

 


2019-09-19
Den senaste tiden har Eilaths Hopp varit iväg för korrekturläsning, och därefter har jag bearbetat texten utifrån de förslag korrekturläsaren lämnat. Sen har jag även läst igenom hela texten och gjort nödvändiga tillägg och korrigeringar för att kunna koppla romanen till den planerade del två i antologin!
Nu ska den bara läsas en gång till av oss båda…


2019-04-09
Trots att jag egentligen tänkt mig att satsa på egenutgivning, har jag ändå gjort ett nytt försök med ännu ett förlag. Skickade manuset igen idag till ett nytt förlag. Skam den som ger sig.


2018-12-30
Det blev som man nästan kunde förvänta sig. Båda förlagen tackade nej! Så nu skiter vi i det här! Nu blir det egenutgivning istället!

2018-11-11 – Nervös väntan!
Har just skickat iväg manuset till två olika förlag! Nervös väntan inleds.
Med detta har jag även bestämt att byta titel. Kallar den istället ”Eilaths hopp”. Men det betyder samtidigt inte att det är en definitiv titel! OM något förlag vill ta in romanen, kanske de har andra bättre förslag.

2018-11-04
Den gångna lördagen har handlat om att ”baka ihop” textfiler från separata kapitel till en samlad fil, för att kunna skicka till förlag! Alltså Eilaths spel! Eller Eilaths hopp, som den kanske istället ska heta.
Känns under alla omständigheter väldigt skönt att jag alldeles snart är redo att skicka till förlag!

2018-10-28

2018-10-27
Nästan klar
Nu har jag äntligen kommit fram till det läget när jag – nog – kan säga att romanen är klar! Återstår lite mindre textjustering, plus att Epilogen behöver utökas. Den är en aning för kort.
Men sen befinner jag mig i det läget då det är dags att titta på publiceringsalternativ! Ska den skickas till något förlag, eller ska man försöka sig på ”egenpublicering”?

2018-07-15
Omdöme från ännu en testläsare
För en tid sedan fick jag ta del av omdömet från ytterligare en testläsare av min roman ”Eilaths underliga liv”. Ytterligare flera användbara tips och tankar. Och sammanfattningsvis känns hennes kommentarer väldigt positiva;
Jag tycker verkligen att du har skapat något fantastiskt! En fantastisk värld och karaktärer med twist. Jag gillar sättet den är skriven på med de roliga fotnoterna och ”the quirkyness” som genomsyrade boken. Det märks vilken tid och kärlek du har lagt ner i den.
Tycker att du har byggt upp en väldigt bra värld! Jag kan verkligen se den framför mig, du har ett riktigt flyt i dina beskrivningar. Det märks att du har lagt ner tid på att bygga upp din värld. Efter att ha slukat fantasi sen jag var liten, så måste jag säga att jag rycktes in i din värld lika snabbt som en av de otaligt bra fantasyböcker jag läst. Har ingen kritik att komma med angående det. 


2018-03-16
Mer testläsning
Har boken ute hos tre olika testläsare nu! Väldigt spännande känsla!
Först testläsningen gav en del användbara tips, och det är ganska lätt att se fördelarna med att ha någon utomstående som läser boken. Blir på något vis kanske en ärligare bedömning då.


2018-02-25
Testläst
Har just fått boken testläst av en person jag fått kontakt med via Facebook-sidan ”Författare söker testläsare”.
Har inte hunnit gå igenom så noga ännu, då vi varit bortresta över helgen.
Men det finns en del synpunkter hon noterat som jag helt klart kan ta till mig, och arbeta vidare med.
Men slutomdömet känns positivt och hoppfullt.
Hon skriver; ”Du har ett medryckande språk, och jag blev glad och rycktes med i de stämningar som du berättar om. Du har ett fantastiskt sätt att uttrycka ställen , omgivningar, personer och platser. Jag kan verkligen se detta framför mig.”


2018-02-04
Nu är denna romanen färdig! Tror jag.
Har korrekturläst och lagt till och förändrat i flera omgångar, och tror väl att berättelsen är fullständig nu. Har ändrat vissa namn, och även bokens titel funderar jag på. Så här långt har jag kallat den ”Eilaths spel”, men funderar på exempelvis ”Eilaths underliga liv”. Har skapat en E-bok av boken så här långt, för att enkelt kunna dela den med de som vill testläsa den.