Eilaths hopp

Omslag FB Eilaths spel - nov 2018
”Eilaths hopp” (tidigare ”Eilaths spel”) är min andra fantasyroman, som utspelar sig i samma värld som Gudaspiran.
Boken är färdigskriven, men ska genomgå ytterligare en korrekturläsning. Eilaths spel är lite av en arbetstitel, men förhoppningsvis ska jag snart komma på en bättre titel.

Eilaths falska kortspel utlöser en ondsint trollkarls vrede och försätter honom i en mycket besvärlig situation, och tvingar ut honom på en lång och underlig resa för att återfå kontrollen över sitt liv. Det blir en resa till för honom egentligen välkända trakter men i ett mycket ovant tillstånd. Han måste genomgå situationer han trots sin äventyrliga bakgrund aldrig någonsin trott han skulle få uppleva.
Kommer han att kunna reda ut problemen och ställa allting till rätta?
Det här är en humoristisk fantasy med influenser av Terry Pratchetts berättarstil, som utspelar sig i en steampunkanda någon gång för länge sen, eller kanske inte.

I nuläget omfattar boken 67 222 ord, vilket enligt vulkanmedia.se innebär 275 sidor i typsnittet Times New Roman stl. 12.


2019-04-09
Trots att jag egentligen tänkt mig att satsa på egenutgivning, har jag ändå gjort ett nytt försök med ännu ett förlag. Skickade manuset igen idag till ett nytt förlag. Skam den som ger sig.


2018-12-30
Det blev som man nästan kunde förvänta sig. Båda förlagen tackade nej! Så nu skiter vi i det här! Nu blir det egenutgivning istället!

2018-11-11 – Nervös väntan!
Har just skickat iväg manuset till två olika förlag! Nervös väntan inleds.
Med detta har jag även bestämt att byta titel. Kallar den istället ”Eilaths hopp”. Men det betyder samtidigt inte att det är en definitiv titel! OM något förlag vill ta in romanen, kanske de har andra bättre förslag.

2018-11-04
Den gångna lördagen har handlat om att ”baka ihop” textfiler från separata kapitel till en samlad fil, för att kunna skicka till förlag! Alltså Eilaths spel! Eller Eilaths hopp, som den kanske istället ska heta.
Känns under alla omständigheter väldigt skönt att jag alldeles snart är redo att skicka till förlag!

2018-10-28

2018-10-27
Nästan klar
Nu har jag äntligen kommit fram till det läget när jag – nog – kan säga att romanen är klar! Återstår lite mindre textjustering, plus att Epilogen behöver utökas. Den är en aning för kort.
Men sen befinner jag mig i det läget då det är dags att titta på publiceringsalternativ! Ska den skickas till något förlag, eller ska man försöka sig på ”egenpublicering”?

2018-07-15
Omdöme från ännu en testläsare
För en tid sedan fick jag ta del av omdömet från ytterligare en testläsare av min roman ”Eilaths underliga liv”. Ytterligare flera användbara tips och tankar. Och sammanfattningsvis känns hennes kommentarer väldigt positiva;
Jag tycker verkligen att du har skapat något fantastiskt! En fantastisk värld och karaktärer med twist. Jag gillar sättet den är skriven på med de roliga fotnoterna och ”the quirkyness” som genomsyrade boken. Det märks vilken tid och kärlek du har lagt ner i den.
Tycker att du har byggt upp en väldigt bra värld! Jag kan verkligen se den framför mig, du har ett riktigt flyt i dina beskrivningar. Det märks att du har lagt ner tid på att bygga upp din värld. Efter att ha slukat fantasi sen jag var liten, så måste jag säga att jag rycktes in i din värld lika snabbt som en av de otaligt bra fantasyböcker jag läst. Har ingen kritik att komma med angående det. 


2018-03-16
Mer testläsning
Har boken ute hos tre olika testläsare nu! Väldigt spännande känsla!
Först testläsningen gav en del användbara tips, och det är ganska lätt att se fördelarna med att ha någon utomstående som läser boken. Blir på något vis kanske en ärligare bedömning då.


2018-02-25
Testläst
Har just fått boken testläst av en person jag fått kontakt med via Facebook-sidan ”Författare söker testläsare”.
Har inte hunnit gå igenom så noga ännu, då vi varit bortresta över helgen.
Men det finns en del synpunkter hon noterat som jag helt klart kan ta till mig, och arbeta vidare med.
Men slutomdömet känns positivt och hoppfullt.
Hon skriver; ”Du har ett medryckande språk, och jag blev glad och rycktes med i de stämningar som du berättar om. Du har ett fantastiskt sätt att uttrycka ställen , omgivningar, personer och platser. Jag kan verkligen se detta framför mig.”


2018-02-04
Nu är denna romanen färdig! Tror jag.
Har korrekturläst och lagt till och förändrat i flera omgångar, och tror väl att berättelsen är fullständig nu. Har ändrat vissa namn, och även bokens titel funderar jag på. Så här långt har jag kallat den ”Eilaths spel”, men funderar på exempelvis ”Eilaths underliga liv”. Har skapat en E-bok av boken så här långt, för att enkelt kunna dela den med de som vill testläsa den.