Julen dröjer sig kvar – eller nåt!

Sen julen 2021 tycks vi ha blivit nästan självförsörjande på julstjärnor. Den julstjärna vi köpte 2020 tappade först alla sina blad, och vi skulle kasta den, men hejdade oss. Klippte ner alla grenarna, och lät den stå. Efter en kort tid började det komma mängder med nya blad. Idag är plantan nästan en meter hög och ser nästan ut som en liten buske. Den har, som det verkar, överlevt spinnangrepp. Vi har tagit flera sticklingar från den, och nu planterade vi dessa i nya krukor. Det blev sex nya plantor, och fler sticklingar står i vatten i väntan på att gro rötter. Sen har vi dessutom de båda julstjärnor vi köpte hos Granngården i mitten av december, som fortfarande är fulla av röda blad. Nu har de dessutom fått sällskap av en av de nya plantorna. Med den här takten kan vi snart börja sälja julstjärnor!
Och så har vi massor med popcorn … eh … majs till altanen i sommar.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: