Vilse i gamla välbekanta kvarter

Har varit en liten tur igen till Malmö idag. Den här gången i områden där jag arbetat under sammanlagt fjorton år, mellan 1974 och 1988. Hamnområdet kring Nordenskiöldsgatan och gamla Kockumsområdet, och även Utställningsgatan.
Jag har gått, cyklat, kört moped och kört bil i de här omgivningarna. Till och med gått under Nordenskiöldsgatan. Fanns en kulvert under gatan mellan kvarteren Scylla och Niagara.

Att köra bil i området idag känns lite som att komma till en stad man aldrig har varit i. De flesta husen som fanns på den tiden existerar inte längre. I synnerhet inte någon av de byggnader jag har arbetat i. Det hör också till saken att under ett antal år under den perioden körde jag varutransporter runt i princip hela innerstan, och ibland även längre ut. Så jag var ganska välbekant med området. Det känns som att jag inte är det riktigt längre. Dels har man klart hunnit glömma en del, men det mesta har ju också förändrats totalt. Det är ju trots allt trettiofyra år sen. Det är det som kallas utveckling. Och det är onekligen ganska spännande!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: