Resumé för måndagen

Denna dag inleddes med frustrationen över att inkopplingen av vårt avlopp och vatten blir uppskjutet ytterligare tid. På grund av… tja, bristande kommunikation eller bristande planering eller vad vet jag! Jag vet bara att det är frustrerande. Vi har fina grannar som låtit oss använda deras toalett hela tiden sen den här historien inleddes i augusti förra året. Men nu när det våras på allvar vill de självklart allt mer vistas i sitt sommarhus. De har sagt att vi gärna får utnyttja toaletten i alla fall, men det känns ändå fel. Det känns som att man inkräktar på deras område. Med våra sena nattvanor är det ju kanske också ett problem.
Dagen fortsatte med ytterligare frustration med ännu ett förlag som inte vill ha mitt manus! Ja, jag vet… man måste vara uthållig!
Fortsatt frustration kan jag också känna när det undgörs lite över huvudet kring de som väljer att flytta ifrån Sverige, men som sen av olika skäl kanske återvänder igen. Ungefär som att om man en gång lämnar landet, är man inte välkommen tillbaka! Fan… det måste bero lite på omständigheterna. Känner mig onekligen träffad av detta. Jag har betalat skatt i Sverige i hela mitt liv. Skulle jag då förlora alla rättigheter i det här landet om jag under X antal år valde att bosatta mig i ett annat EU-land!?
Frustration kanske är att ta i, men det är någonstans lite den känslan jag också känner för all tid jag lagt ner i mitt liv åt ideellt arbete! Vet inte om det egentligen är någon vidare bra idé.
Frustrerande är det också att man numera tydligen inte kan göra någonting utan att det ska göra ont i både nacke, skuldran och emellanåt också huvudet! Frustration var ordet! Men tisdagen kommer nog att bli en fin dag!

Ett svar till “Resumé för måndagen”

  1. Hoppas ni snarast får gå på ert nya toalett o badrum, verkar som kommunikationen inte har funkat och det är jo oerhört lång tid det har stått på. Och man kan jo knappast skylla på vintern detta året.
    Tradiga förlag som inte vill ge ut en säkerligen spännande bok. Ge inte upp.
    Det med att bo i utlandet det är sannolikt avundsjuka hos dom som säger något. Jag sku inte drömma om, att flytta tillbaka när jag blir gammal. I Frankrike har vi ett av världens bästa hälsosystem. Endast Canada är bättre. Men en sak ska man vara OBS på, när man flyttar o är över 65 så kan det vara svårt att få en såkallat mutuelle försäkring 100%, Kolla upp det. Läkare och sjuksk¨terskor har ofta varit i utlandet och talar ett bra engelska. några tyska osv. Jag har t.o.m varit på en klinik med en sjuksjköterska som talade svenska, hon kom från Sverige o gift med en tysk läkare.
    Ja, det med smärtan är något skit. – hoppas du hittar den rätta lösningen även på det.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: