Det höll hit… eller egentligen inte!

Det har gått lite drygt fyra månader med ”full tid” i jobbet, sen min sju månader långa sjukskrivning för tummarna. Jag har redan tidigare konstaterat att jag fick börja arbeta för tidigt, innan höger tumme var helt färdigläkt efter operationen. Jag har ifrågasatt läkarens bedömningar som gått från ”kraftig förslitning på båda tumlederna” efter röntgen,  till ”lindrig förslitning”! Hur den utvecklingen gick till övergår mitt förstånd. Resultatet av operationen av höger tumme är att det gör väl inte lika ont längre, men dock… det gör ont. Och i vissa lägen vid vissa belastningar gör det väldigt ont.
Och vänster tumme som jag har samma problem med som tidigare högran, är ju fortfarande inte opererad, och ganska säkert har förslitningen blivit ännu värre. Åtminstone känns det så, och jag tror knappast på att det på något vis rättar till sig själv.
Man mäter greppstyrkan med hela handen, vilket känns ganska korkat! Man får hålla ett V-format handtag i handen och klämma ihop så hårt man kan, och resultatet visar på ganska bra styrka i handen! Ja, men det är ju nästan helt de övriga fingrarna som belastas där. Inte tummen!
Det onda uppkommer vid alla former av rörelser och grepp där tummen belastas. Bara att greppa ETT vanligt papper mellan tummen och pekfingret kan göra rejält ont!
Under semestern kunde jag uppleva en svag förbättring på så vis att det inte gjorde fullt så ont som det brukar. Men efter några dagar i jobbet var det tillbaka i samma läge igen.
Och nu höll det inte längre! Valde att stanna hemma från idag, och åtminstone några nätter framöver, så får vi väl se. Blir förmodligen en svag förbättring, återgång till jobbet, ytterligare kanske upp till en veckas arbete, och så är det dags igen.
Har avtalat ny läkartid och tid för röntgen i slutet av den här månaden, och jag hoppas ju på att få operationstid så snart som möjligt!

3 svar till “Det höll hit… eller egentligen inte!”

    1. Tack så mycket, även om jag egentligen inte tror att det här kan bli bättre förrän jag fått operationen av vänstran också. Jag är ju vänsterhänt dessutom, så den är ju minst lika viktig.

      Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: