Rum i Rom

Vi har valt att för en gångs skull ta lite höstsemester, och spenderar den tiden med att besöka ännu en europeisk stad av de vi har uppsatta på vår önskelista. Vi har hittills besökt Venedig, Prag och Budapest, och nu hamnade vi i Rom.
Jag har varit här en gång tidigare, men det är 47 år sedan, så jag minns naturligtvis inte särskilt mycket. Och väldigt mycket har säkert förändrats också sedan dess.
Men vår andra dag har blev, förvisso givande trots allt, men samtidigt ändå lite besvikelse. Först besökte vi Vatikanstaten, och kostade på en guidad tur genom museet och Sixtinska kapellet. Men sen tappade vi bort vilken dörr vi skulle välja för att komma från museet till St Peterskyrkan, och för att därefter alls kunna komma in i kyrkan skulle vi vara tvungna att stå minst några timmar i kö mitt i solen! Så vi avstod.
Besökte därefter Fontana di trevi – som visade sig vara en inglasad attraktion bakom repiga plastglas, och för dagen var fontänen dessutom torrlagd från vatten på grund av underhållsarbete!
Så valde vi att besöka Colosseum. Men det visade sig att där höll man på för fullt med restaureringsarbete, med ganska begränsad möjlighet att se något som följd!
Undrar vad vi ska titta på i morgon?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: