Framåt med Eilaths spel

Det går framåt med Eilaths spel. Har just påbörjat kapitel 12. Har allt mer praktiserat knepet att ”flödesskriva”. Det handlar om att man bara skriver ner vad helst som kommer upp i tankarna utan minsta fundering på rättstavning eller skiljetecken. Riktigt så gör jag inte! För det första är det efter åratal av skrivande så inlärt att det sitter i ryggmärgen att ALLTID korrigera direkt om jag skriver fel, ALLTID inleda mening med stor bokstav, ALLTID använda skiljetecken korrekt. Den vanan vill jag aldrig frångå.
Men i mitt flödesskrivande ”resonerar” jag med mig själv om olika idéer, tänkbara scenarier och fråga mig själv om man kan göra si eller så. Lite emellanåt dyker det upp olika texter och ibland en och annan dialog som går att använda. Då är det också en klar fördel om man har skrivit korrekt, eftersom det då är enkelt att bara klistra in texten i det befintliga manuset.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: