Samhällsansvar!

Vi har dragits med Covid nu i snart två år! Hanteringen i samhället har varit skiftande, och egentligen är det kanske ingen som med säkerhet kan säga om det hanterats rätt eller fel. Vad som dock känns fel är att man förra hösten ganska säkert släppte på restriktionerna allt för tidigt. Med det givna resultatet att smittspridningen ökade igen. Under innevarande år har vaccinationerna äntligen kommit igång, och utvecklingen har successivt varit allt mer positiv. Så kom hösten igen och misstagen upprepades. Man släppte för tidigt på restriktionerna och åter igen ökar smittspridningen. Nu talas det om att införa ett Covidpass, för att ge de som vaccinerat sig tillträde till offentliga sammanhang, och kanske genom detta tvinga fram att fler vaccinerar sig. Just nu känns det som den enda rimliga lösningen. Det må så vara att det kan finnas personer som av olika mediciniska skäl inte kan ta vaccinet, men de är med all säkerhet redan betydligt mer återhållsamma i offentliga sammanhang. Men att kunna vägra vaccin på grund av diverse tvivelaktiga anledningar, måste i så fall också innebära att man måste stå ut med restriktioner. Ska vi någonsin få bukt med den här pandemin krävs det med all säkerhet också kraftfulla åtgärder. Att vägra vaccinera sig med motiveringen att man inte vet exakt vad vaccinet innehåller, eller vilka biverkningar det kan ge, eller ännu värre att hävda olika konspirationsteorier är en grov kränkning mot alla de som insjuknat eller avlidit i Covid, liksom all sjukvårdspersonal som fått slita hårt!

Beskedet borde vara väldigt enkelt! Vill du vara delaktig i offentliga sammanhang, kunna leva ett normalt liv utan en mängd restriktioner, får du också ta ditt ansvar fullt ut!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: