Steve Hackett på KB – 2021

Redan i oktober för ett år sen var det meningen att vi åter skulle få uppleva Steve Hackett, före detta gitarrist i Genesis, live på KB i Malmö. Men Coronan ställde till det, och konserten blev uppskjuten ett helt år. Nu äntligen under fredagen (19 november) var det dags! Det serverades först närmare fyrtio minuter med skatter ur Hacketts egen repetoar, som inleddes med fullt ös med Clock – the angels of Mons från albumet Spectral mornings. Efter en kort paus serverades därefter hela konceptet från livealbumet från 1977 Seconds out, som dessutom är det sista albumet med Genesis innan Steve Hackett lämnade bandet. Det var också där progrock-eran tog slut för bandet som istället utvecklades mot en mer poporienterad rock. Hackett däremot har fortsatt bevarat den eran, och med sina Genesis Revisited-konserter har han lyckats hålla liv i, och även bevisat att den musiken som skapats från gruppens första album From Genesis to Revelation och fram alltså till Seconds out fortfarande i allra högsta grad håller. Dessutom med svenskättade sångaren Nad Sylvan har låtarna fått ett lyft och nytt liv. Även övriga musiker som medverkar på den här konserten bidrar fullt ut till en allt igenom fantastisk musikupplevelse. Det är Roger King på keyboard, svenske Jonas Reingold på bas och gitarr, Rob Townsend med saxofon och flöjt med mera samt fenomenale trummisen Craig Blundell. Den sistnämnde serverade ett trumsolo fullt i klass med de vi tidigare hört av Phil Collins och Chester Thompson tillsammans.
Steve Hackett fyller 72 år nästa år, men jag hoppas att han håller länge till. Trots att det här var den tredje konserten med honom som jag upplevt, vill jag gärna vara med om fler.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: