Rött vin (Skrivlucka 16)

(Skriv om färgen röd. Har röd en smak, en rörelse, en ton?)

Surt! Det är enda sättet jag kan beskriva smaken på rött vin. Det och att jag får halsbränna. Har aldrig och kommer nog aldrig att förstå det röda vinets tjusning.
Jag har ofta fått höra att man kan lära sig att tycka om rött vin. Varför!? Varför ska jag göra det? Det är en social grej att man dricker rött vin till maten i festliga sammanhang. Känns nästan som lite snobberi att man bara måste tycka om rött vin.
Förutom att jag absolut ogillar smaken och även lukten av rött vin, så behöver jag oftast ganska mycket vätska när jag äter. Då duger inte vin. Varken rött eller vitt. Öl kan gå bra, men kanske bästa alternativet är mineralvatten.
Är jag mindre social om jag dricker mineralvatten och du dricker rött vin?

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: