Foten i tårtan – (Skrivlucka 3)

Deltar i en skrivarutmaning på FB som pågår fram till jul.
(Temat idag är en födelsedagsfest. Skriv utifrån jubilarens perspektiv. Minst tre meningar.)

En veckas semester avverkad med strålande solsken och värme. Fortfarande på min födelsedag höll det fina vädret i sig. Det var ovanligt. Sen det året mina föräldrar slutade åka på utlandssemester och faktiskt valde att komma på min födelsedag, brukade vädret inte vara på min sida. Eftersom mor inte klarade mina katter, var jag beroende av fint väder så vi kunde sitta ute vid trädgårdsmöblerna i trä.
Det var en ljummen skön kväll och koltrasten satt i päronträdet och underhöll oss medan vi njöt av födelsedagskaffet. Den hembakta tårtan stod prydligt mitt på bordet under den skyddande kupan. En härlig gräddtårta garnerad med färska jordgubbar.
Vår get Jane som var vårt billiga alternativ till gräsklippare strosade omkring längst ner i trädgården med sin lilla killing Zara och bidrog på ett trivsamt sätt till den lantliga idyllen.
Det fylldes på kaffe och kupan till tårtan lyftes av.
Gästerna betraktade roat lilla Zara som lekfullt börjat rusa rundor i trädgården i allt större cirklar bort från sin mor. Alla som sett en getkilling skutta omkring på till synes stela ben vet hur smidigt de rör sig upp över stenblock och stubbar.
Zara tog en lite vidare sväng runt möblerna där vi satt, tog ett skutt upp på träsoffans yttersta kant och studsade vidare runt på gräsmattan. Sen ett nytt varv, och ett nytt skutt. Men den här gången fortsatte hon från soffan rakt upp på bordet och gjorde nästa avstamp rakt i den nyss blottade tårtan innan hon for vidare tillbaka bort till sin mor.
Den födelsefesten kommer jag nog aldrig att glömma.

1987-145

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: