Mallorca 2016 – Del 5

 

Idag var det marknad i Inca. Egentligen hade vi nog förväntat oss betydligt mer frukt och grönt, ost, korv och andra matvaror. Men det var faktiskt en ganska liten del av marknaden. Däremot fanns det många försäljare av kläder, smycken och väskor. Ungefär som det brukar vara hemma. Den stora skillnaden här var kanske att det gick att pruta en hel del. Bland annat köpte vi en klänning av linne som försäljaren ursprungligen ville ha 40 euro för. (cirka 418 svenska kronor). Det tyckte vi var för dyrt, och i det läget hade vi enbart mellan tolv eller tretton euro kvar i kontanter, men säljaren var väldigt angelägen om att få sälja och kom med det ena förslaget efter det andra om lägre priser, men när vi till slut poängterat att vi faktiskt inte hade mer kontanter och börjat gå därifrån, gav han efter och lät oss köpa för de pengarna. I förhållande till det ursprungliga priset fick vi den alltså cirka 280,00 billigare. Det verkade vara bra kvalité, men frågan är vad han själv fått betala.
För övrigt köpte jag en väldigt praktisk ryggsäck, som rymmer både kamera, surfplatta och lite diverse andra attiraljer. Perfekt som handbagage vid resor till exempel.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.