Dålig försäljningskvalité hos 3

Jag har egentligen aldrig intresserat mig för mobilföretaget 3! Har haft Telia under många år, och på senare år även Telenor och är helt nöjd med det.
Men för en tid sedan fick jag erbjudande om att överta en Android läsplatta från en bekant som blivit mer eller mindre pålurad den av en påstridig försäljare hos 3 (Tre). Trots att den var ny sedan några månader tillbaka, och aldrig använd, fungerade inte programvaran som den skulle.
Så vi besökte gemensamt 3:s monter på Nova Lund!
Säljaren i montern visade redan från början upp en oengagerad attityd, som blev än mer påtaglig när han insåg att vi kom med ett problem och inte var intresserade av att köpa något.
Jag beskrev problemet för honom, vilket var att det i princip inte gick att göra någonting alls på plattan. Det kom ständigt upp en rad felmeddelanden som sa typ ”Google har tyvärr stoppats” och så vidare.
Vi hade försökt med återställning, men det fungerade inte!
Säljaren startade läsplattan, vilket inledningsvis har fungerat bra vid varje tillfälle. Direkt visade han mig plattan och frågade med en överlägsen ton vad som var problemet. Just som jag fick se den började också felmeddelandena dyka upp. DET, sa jag!
Motvilligt tog han tag i problemet, och lyckades förvisso fixa en återställning, och efter diverse turer fungerade plattan som den skulle.

Jag hade även provat tidigare att ladda ner appen för Microsoft Word (vi har abonnemang på hela Officepaketet där det även ingår appar till läsplattor och mobiler) men jag har enbart fått felmeddelande som sa att ”läsplattan inte var kompatibel”, vilket dock kändes väldigt märkligt med tanke på att den bara är några månader gammal!
Jag ställde frågan till säljaren vad detta kunde bero på, men han kunde inte svara. Så han vände sig till sin kollega som satt och slötittade på en dator. Denne var om möjligt än mer oengagerad, och svarade bara ”Googla”!
Kollegan var desto mer intresserad när vi gick därifrån, då vi hörde honom fråga ”Vad var problemet?”
Problemet löstes dock när vi kommit hem, då det fungerade tack vare att plattan nu fungerade som den skulle.

Dessa båda säljare visade med all önskvärd tydlighet att det enbart finns ett intresse för kunden så länge de kan pådyvla sina produkter! Men när kunden återkommer med problem, vill de helst inte vara med alls!
Det här är sämsta tänkbara reklam för ett företag!

Som sagt, jag har aldrig funderat över att bli kund hos 3! Efter det här vet jag om möjligt ännu mer varför!

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: