Google Ad-Sense ett skämt!

För en tid sedan registrerade jag mig för reklam på mina Youtube-klipp via Google Ad-Sense.
Redan från början konstaterade jag att informationen från deras sida var bristfällig. Det fanns enbart ett antal standardsvar och inget mer.
Jag lade upp ett klipp med gratismusik som jag hämtat från en sida på nätet, där informationen kring musiken klart säger att det är fritt att använda i kommersiella syften förutsatt att utgivaren anges. Självklart har jag haft tydlig information om det på mitt klipp.
Dessutom har jag haft några klipp med ljud som jag själv har spelat in.
Men redan från början fick jag ett kryptiskt meddelande där man begärde intyg på att musiken fick användas. Jag bifogade informationen från upphovsmannen till musiken, och hänvisade även till den text jag lagt in på klippet. Men tydligen gick inte den informationen in!
Nu har de dessutom valt att stänga av mitt Google Ad-Sense HELT på grund av att ”mitt konto riskerar att framkalla ogiltig aktivitet”!
Inga andra tydliga förklaringar, utan enbart hänvisning till deras så kallade hjälpcenter där det finns uppradat ett antal standardfrågor med svar. Svar som inte förklarar någonting i det här fallet!
Givetvis går det heller inte att kontakta dem och få en mer tydlig förklaring till deras beslut! Finns inga e-postadresser, ingen vanlig postadress, inget telefonnummer! Bara detta meningslösa ”hjälpcenter”!
I sina standardsvar skriver de också att ”även om man kan vara besviken på deras beslut är det inte möjligt för dem att återställa mitt konto”.
Med andra ord – OM jag alls hade kunnat kontakta dem och överklaga på ett korrekt sätt och kanske rentav även få dem att begripa att de har fel, så är jag ändå avstängd på livstid!!!
Kort och gott anser jag att alla företag som begränsar kontaktmöjligheterna till en lista med ett antal standardfrågor och i övrigt är otillgängliga, är oseriösa!
De kan i princip agera hur de vill gentemot sina kunder, utan att behöva ge några förklaringar. Man kan överklaga via ett standardformulär som de ”tillhandahåller”, men eftersom man inte får några tydliga förklaringar till VAD de baserar sina beslut på, vet man heller inte exakt vad man ska överklaga. Och det är meningslöst ändå, eftersom det ju enligt dem själva ”inte är möjligt att återställa kontot”!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.