Legender från Thiarien

Det var tidig gryning just i den stunden då allting tycks stå stilla i andlös förväntan inför en ny orörd dag. Tystnaden var kompakt. I norr bortom trädtopparna kunde Thargulklippan nätt och jämnt skymtas i det svaga begynnande dagsljuset. Den uppgående solen var fortfarande skymd bakom det mäktiga Tharberget i öster. En och annan fågel började stämma upp inför dagens muntra kvittrande, och några var redan i full färd med att anskaffa mer mat till de krävande ungarna i boet. Luften var fortfarande fuktig men kändes frisk och sval som den ofta gör tidiga vårmorgnar.

Så blev den omarbetade inledningen på kapitel 1 på min fantasybok ”Gudaspiran” innan helvetet brakar loss på allvar.
Har under söndagen äntligen kommit igång och fått klart första etappen av arbetet med att ändra det inledande kapitlet till boken. Med viss inspiration från den skrivarkurs och framförallt väldigt mycket inspiration från min kärlek flyter det på bra nu.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.