Väckarklockan

Min väckarklocka började tuta, och yrvaket sökte mina fingrar efter avstängningsknappen. Hittade den och tryckte men ingenting hände. Klockan fortsatte enträget att tuta. Jag tryckte igen, men fortfarande inget resultat. Tryckte på nytt och den här gången hårdare. Inget resultat! Nu var jag klarvaken!
Upprepade gånger tryckte jag, men klockan tutade envist och irriterande vidare. Jag slet ur sladden från vägguttaget, och displayen slocknade… men klockan tutade vidare!
Nu började jag på allvar tappa tålamodet, och började känna av en viss desperation. Tryckte upprepade gånger på avstängningsknappen och försökte även med andra knappar. Men fortfarande resultatlöst.
Smått vansinnig slängde jag den med en duns i golvet så att plasthöljet sprack. Men det var å andra sidan det enda som hände. Klockan tutade envist vidare.
Tog upp den och slängde den på nytt i golvet hårdare än förra gången. Ytterligare spricka men den blev inte tyst. Slängde den upprepade gånger, men det enda som hände var att hela höljet sprack och föll av, och till slut stod jag med själva innanmätet från min forna klockradio i händerna, och kände mig totalt hjälplös! Hur ska jag få tyst på den här!?

Då… kom min älskade och skakade om mig…

— Hör du inte klockan!? Den har tjutit säkert en halvtimme nu!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: