Det slår alltid tillbaka förr eller senare!

Jag tror att de flesta arbetsplatser dras med någon "redigpelle" som vet och kan allt, och som anser sig vara den som egentligen styr företaget, och som för att framhäva sin egen förträfflighet ständigt framhåller alla misstag och felsteg andra på arbetsplatsen råkar göra!

Vår arbetsplats är inget undantag!

Vi har en som jämt och ständigt påpekar så snart någon råkat åstadkomma en skråma på "sin" företagsbil. "Titta där" kan han säga. "Han har säkert vatt å vejen… han kör som om han hade stållit bilen…!"

Men hans egen förträfflighet visar sig med jämna mellanrum! För ett antal år sedan hade han brakat rakt in i änden av ett plank och tryckt in hela fronten på bilen.
Orsak enligt honom själv; Han hade väjt för en älg i utkanten av villaområdet".
Ingen annan har någonsin sett någon älg där, och de är för övrigt ganska ovanliga i kommunen.
Och senast idag missade han en drygt fem meter bred grindöppning och brakade rakt in i grindstolpen! Orsak enligt honom själv; "Det högg i ratten"!

Den verkliga orsaken i båda fallen är högst sannolikt bristande uppmärksamhet, eller snarare att han helt enkelt sysslat med annat i bilen medan han körde.

Nu är det ju bara så att misstag gör vi alla – ofta misstag som är rätt pinsamma. Men den värsta pinsamheten är när det sker för sådana som alltid har synpunkter på vad andra gör och inte gör och betraktar sig själv som något slags elit som står över alla andra, och sedan själv ställer till med än värre skador – och sedan dessutom inte kan stå för sitt misstag utan måste ta till diverse patetiska undanflykter.

kents bil Nämnda bil idag efter träffen med grindstolpen!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.