Google Docs förträfflighet

När vi inledde samarbetet med att korrekturläsa och komplettera mitt bokmanus – Gudaspiran – i mitten av februari valde vi att arbeta i Google Docs.

För ett antal år sedan råkade jag ut för en hårddiskkrasch och på grund av slarv med backup-körningar hade jag inga existerande säkerhetskopior på mitt manus. Det enda som fanns var en utskriven version. Allt annat hade försvunnit. Sedan dess har jag i perioder arbetat med att skriva in alltsammans i datorn igen i Word. Passade då också på samtidigt att förbättra och i vissa fall förändra, lägga till och ta bort olika delar. Detta var klart fram till kapitel 15 när vi påbörjade samarbetet i februari.

Jag laddade upp samtliga färdiga kapitel i Google Docs där sedan Snezana fick tillgång till dem och kunde börja korrekturläsa. Under tiden fortsatte jag arbetet med att skriva in de återstående tolv kapitlena på totalt 157 sidor.

När hon har läst har hon gjort olika ändringar och korrigeringar som vi sedan gemensamt gått igenom. I och med Google Docs kunde vi sitta med vars sin dator och hela tiden se vad den andra gjorde. Mycket enklare och smidigare än att sitta och trängas framför en datorskärm.
Man behövde inte hålla på och bolla Word-filer via USB-minne till varandra. När jag hade skrivit klart ett kapitel laddade jag upp det på Google Docs och delade med henne.

Kort sagt ett mycket smidigt arbetssätt, och helt klart något vi fortsätter med nu när vi tagit tag i hennes bokmanus!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.