Vinyl till dator

Har satt igång ett projekt som går ut på att köra in all musik som jag idag har på vinylplattor till datorn. Det vill säga den musik som absolut inte går att hitta varken på cd, för nedladdning, på Youtube eller på Spotify. Och det är faktiskt en hel del. Framöver tänker jag göra samma med mina CD-skivor.
Ska samla all musik i datorn, med förvisso ordentlig backup. Därefter är tanken att avyttra alla skivor. Sälja det som går att sälja, annars skänka bort, och det som sedan återstår… tja, det får man väl kasta.
Det är ju faktiskt så att mina närmare 700 lp-skivor och ungefär lika många cd-skivor mest står i sina hyllor idag, och blir aldrig spelade. All musik jag spelar sker antingen via datorn från sådant som jag redan har samlat där, eller från Spotify som jag har abonnemang på.

Det här projektet innebär också en syssla som jag tycker är rolig! Nämligen att ”ratta ljud”! Till hjälp har jag gratisprogrammet Audacity som är helt suveränt för ändamålet. Kan varmt rekommenderas.

Hela det här projektet genomför jag också lite med tanke på framtiden, då det kan vara praktiskt att inte ha så mycket prylar att släpa på.

Ett svar till “Vinyl till dator”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: