Ett dygn i Snogeholm

Vi har tillbringat ett dygn i tält i Snogeholm. Krävs dock en del av en när man ska sova i tält med en futtig plusgrad! Men det gick bra. Efter en något kylig frukost sådär vid 5.00-tiden vandrade vi ned till en av dammarna i närheten av Raftarp där Snezana parkerade sig i en backe och tecknade, och jag vandrade ned till dammkanten och slog mig ned med kamera och stativ. Fick några hyggliga bilder, men samtidigt blev den här turen en tydlig väckarklocka!

Är inte riktigt nöjd, och har heller inte varit det under ganska lång tid, med vad min gamla Canon 50D presterar. Helgens sammanlagda 187 bilder resulterade enbart i en handfull ”godkända” bilder. Flertalet har för dålig skärpa och jag vet inte vad det beror på. Trots att jag uteslutande använt stativ. Min äldre 40D tar bättre bilder.

Bland annat fick jag 48 bilder av ett par gråhakedoppingar på perfekt nära håll – alla med taskig skärpa!
Tilläggas kan att med videokameran på stativ fick jag en filmsekvens med nämnda gråhakedopping på nära håll! Med bra skärpa!

Sedan var det nästan som ett tecken när jag kom hem och kollade e-posten och kunde notera att det just över denna helgen fanns en kampanj hos Cyberphoto på en Canon EOS 5D Mark II! Med tanke på tidigare flertalet missade bildchanser på grund av dålig skärpa plus helgens missar, plus vår kommande Europaresa i åtanke bestämde jag mig för att slå till.

Detta bildspel kräver JavaScript.

2 svar till “Ett dygn i Snogeholm”

  1. Vilka fina bilder! Men klockan fem PÅ MORGONEN…
    Den lilla Myskoxen är ju för söt. Ja, man missar väl en del som händer före 09.30. Har själv bara sett humlor och fjärilar.
    E-MJ

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: