Fjälltur – dag 3

Ja, då har vi nått vårt slutmål – Dikanäs i Lappland en bit från Vilhelmina. Vägen hit har varit… lång (närmare 140 mil), bitvis skumpig (p g a alla tjälskador i vägbanan) och varm (d v s utomhus då det trots augusti och norra Sverige fortfarande är 25 plusgrader kl. 18.30 – i bilen har vi det svalt och skönt).

Har fått en stor del av min enorma aptit på dramatiska vattenfall tillfredsställt då vi igår besökte Hällingsåfallet i Jämtland och idag såg dels Trappstegsforsen i Kultsjölandskapet och dels ett annat läckert vattenfall som jag för tillfället dock inte kan namnet på.
Idag har vi dessutom besökt en samisk kyrkby i Fatmomaake.
Lappland är i stort sett en ny upplevelse för mig, även om en del platser känns lite bekanta. Jag minns ju att jag tillsammans med mina föräldrar och min syster under 60-talet vistades en hel del i Jämtland, och ett år skulle far dessutom vidare till något jobb i Piteå och jag tror att vi besökte en del platser norr om Jämtland på vägen dit.
Bland annat låter Klimpfjäll bekant och det är möjligt att vi faktiskt har besökt en del platser här på vägen till Piteå. Men dessvärre var jag ganska ung då så jag minns inte riktigt, och jag kan heller inte fråga någon.
Hur som helst så får jag ju uppleva de här platserna nu, så det kan ju kanske kvitta.

Är du nyfiken kan du ju titta i albumet "Fjälltur"

3 svar till “Fjälltur – dag 3”

  1. Fjällbrynt är det enda jag känner uppe ifrån. Tänkte här om dagen på att jag tog 4 hus i Kiruna på distans. Verkligen vackert och du gör ditt till nu min nyfikenhet på Lappland. Ska kolla dina altid fina bilder.Hur är det med myggajävlarna?

    Gilla

  2. Hej Per! Jasså! Det är skumpigt i norr? Kommer ihåg min bussfärd Luleå-Haparanda på vägar som i Skåne hade kallats grusväg.Mellan Husie och Hemmestorp är dock vägarna bra. Nu har jag själv kört bilen 7 ggr med flyttgods. I morgon kl 9:00 kommer flyttebilen. Sen é man HIMMESTORPARE :-) Jag skickar flyttekort när jag fått ett telefonnummer. OM NU TELE2 lyckas.Pia Charlotte Schultz! Myggajävlarna :-) Dom é ju stora som havsörnar där uppe. Flaxar med vingarna så det hörs i Luleås kvarter.

    Gilla

  3. Tyvärr kan jag nog inte hjälpa dig eftersom mina dagböcker från den tiden har försvunnit i samband med någon renovering på Kungshälla. Men det ser ut som en jättefin tur. Det är så att man längtar tillbaks ialla fall till Jämtland.Storasyster

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: