20 år!

20080604-010

Idag för precis tjugo år sedan körde jag min allra första runda som tidningsbud! Eller "nyhetsutkastare" som jag brukar kalla det. Tanken från början var enbart att ha ett extrajobb eftersom jag var i stort behov av att tjäna mer pengar, Det handlade till en början om ett långtidsvikariat, och man sade att det kunde eventuellt också bli till fast anställning, då tjejen som hade rundan var sjukskriven för ryggen och hade funderingar på att lägga av. Ganska snart insåg jag att det var tufft att klara ett heltidsjobb under dagen och sedan tidningsrundan på natten. Så jag blev tvungen att välja, och eftersom jag inte trivdes på mitt ordinarie jobb och eftersom lönen som tidningsbud var högre trots halvtid, bestämde jag mig för att chansa på att vikariatet skulle övergå till fast. Så jag sade upp mitt ordinarie arbete, och ungefär två veckor efter detta fick jag fast som nyhetsutkastare!

Under de här åren har jag kört totalt 5 371 rundor. Därtill kommer ett stort antal extraturer som jag dessvärre inte har några närmare uppgifter om. Men om man tar enbart de ordinarie turerna och räknar på en genomsnittlig körsträcka på 105 km per runda, så betyder det att jag bara där har kört totalt 563 955 km. Jordens totala omkrets är 40 075, så det är med andra ord FJORTON varv runt jorden!

2 svar till “20 år!”

  1. Inte klokt vad Du har kört! Jag har sett Dina bilder och texter och det är jätteroligt att se hur det förändras i naturen omkring Ert hus.

    Gilla

  2. Roligt att se, har haft mycket att stå i. 20 år är fantastisk och så sittar du på din rumpa varenda jäkla kväll och kommer runt i samhället. Bra Per. Tar du 20 år till eller 10 i taget?

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.