TIDSPLANEN SER UT ATT HÅLLA!

Sedan onsdag förra veckan har jag arbetat med förberedelser inför renovering av vårt uterum.

Det var förvisso bra som det var, men det var INTE VINTERISOLERAT!

På måndag den 2 mars kommer byggfirman som ska fixa med glaset där, och tills dess ska jag vara färdig med min del. Det handlar om att plocka ned alla befintliga elinstallationer, som jag fixade förra våren. Därefter att plocka ned all befintlig panel, och därefter att dra in all el igen men i vp-rör i väggarna istället. Och det är där jag befinner mig nu. Har en del rör i taket att sätta upp samt ytterligare någon dosa, och därefter ska jag bara dra i trådar till de olika dosorna. Så högst troligt är jag klar med detta senast på fredag som jag hade tänkt mig.

Förvisso måste man ju alltid räkna med diverse småproblem som dyker upp på vägen som man måste lösa, och det här projektet var inget undantag. Exempelvis visade det sig när jag plockat bort panelen där inmatningen för elen låg, att det var helt öppet ut i carporten. Så det blir till med lite extra snickeriarbeten också, annars är det ju knappast någon vits med att isolera där. Detta innebar också att jag fick plocka ned uttag, strömbrytare och kabel i carporten som suttit på andra sidan den här väggen och som bland annat går till en lysrörsarmatur i carporten. Och uttaget är det vi exempelvis använder till högtryckstvätten när vi tvättar bilarna. Det är ju heller inte särskilt lämpligt att ha det på samma som uterummet när där nu dessutom ska installeras fasta värmeelement. Så det har jag fått plocka ned, och sedan blir det ett senare projekt att dra om det på lämpligt vis.

Skönt att aldrig vara sysslolös!

P2240002

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.