Mer filmmusik

Den 18 januari skrev jag här om min stora passion för filmmusik, och framförallt symfonisk sådan.

Just nu lyssnar jag på en nyligen införskaffad samlingsplatta med filmmusik av Hans Zimmer. Han har skrivit musik till exempelvis Gladiator, Rain man, Pearl Harbor, Da Vinci koden och delar av musiken till Disneys Lejonkungen.

Nyligen såg jag filmen "True romance" av Quentin Tarantino, där ledmotivet också fastnade i min smak. Den är också skriven av Hans Zimmer. Att sedan Tarantinos filmer är lite väl våldsamma för min smak är en annan sak. Jag gillade musiken. Det samma gällde för hans våldsflummiga "Kill Bill". Filmen var i mitt tycke usel, men jag gillade åtminstone vissa delar av musiken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.