GÖRA OM UTERUM TILL ÅRETRUNTRUM

Har efter begäran fått en offert på vad det skulle kosta oss att bygga om vårt trivsamma uterum till ett året-runt-rum!

Ja, det är ju inte direkt billigt, men det är det inte att värma upp det befintliga heller, åtminstone inte när temperaturen landar under nollan.

Vad det handlar om är att isolera tak och väggar, och en del av det arbetet kan jag göra själv. Sedan handlar det om att byta ut de befintliga glaspartierna mot isolerade glasdörrar och fönster. Och det är det som kostar! Frågan är bara hur det funkar med det här med rotavdrag. Tänker kolla!

I sammanhanget ska jag naturligtvis också passa på att fälla in alla el-ledningar i väggarna. Drog in el där tidigare, men fick då naturligtvis dra det utanpå väggarna, och det är ju inte riktigt snyggt.

Hur som helst så tänker vi faktiskt satsa på det här. Vi trivs väldigt bra med att sitta och äta eller bara mysa i uterummet, där vi har utsikt över en stor del av trädgården, att det faktiskt är värt de pengarna.

Ska tala med firman i morgon, och sedan får vi se när arbetet kan komma igång.

Omma006 Bilden är från annonsen på huset när vi köpte det, så möblerna tillhör förre ägaren! (Hade faktiskt ingen bild själv som visar hur uterummet ser ut invändigt, även om jag har en del bilder som är tagna där ute.)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.