TAGGTRÅD BORT!

Körde upp med minitraktorn i den östra delen av våra ägor och rev ned ett gammalt taggtrådsstängsel som fanns där. Det har inte varit i bruk under flera år, vilket också haft till följd att stolparna är halvruttna och taggtråden hänger lite hur som helst. Plockade även bort stängseltråd mot den södra sidan. Detta var dock inte taggtråd, men likaväl onödig.

Det som i första hand föranlett den här insatsen är att ett rådjur för en tid sedan hade fastnat i taggtråd längs kaninavägen, och dött där! En av grannarna har anmält detta till kommunen, som i sin tur måste ålägga markägaren att avlägsna taggtråden omgående!

Och oavsett om jag nu skulle inkräkta på annans mark när jag avlägsnar taggtråden, så bryr jag mig faktiskt inte om det. Jag vill inte veta av att fler djur kommer till skada eller dör på det viset. Och marken gränsar till våra ägor, så jag kan ju spela dum… ”Oj, jag trodde det var mitt”!

Ett svar till “TAGGTRÅD BORT!”

  1. Jag tycker det är helt korrekt att göra som du har – du har helt rätt i, att sånt gammalt tråd ska tas bort, när det inte ska användas, och klart man kan altid spela dum.
    Vem fick rådjursteken?

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.