HISTORIA!

 

20050818-016

Från idag är Skomakarehuset historia för mig!

Syrran och jag var på banken idag och gjorde upp affären. Därmed har jag sålt mina 50% till henne varför hon numera är ensam ägare!

Efter 21 år som boende i det huset, har jag nu alltså lämnat det för gott! Ja, jag flyttade ifrån det för snart ett år sedan, men har ju ändå haft det kvar och framförallt har jag haft vinden liksom hängande över mig.

Men självklart är det med blandade känslor jag sätter min signatur på köpekontraktet som för evigt sänder Skomakarehuset till minnenas skattkammare för min del.

Här har jag bott och verkat en betydande del av mitt liv. Jag flyttade hit samma år som jag fyllde 30. Ett år senare gifte jag mig i byns mysiga kyrka, och trodde att framtiden var klar. Två år senare var jag åter solo, men jag hade åtminstone uppnått ett mål – att bo på landet. Sedan har åren löpt på! Flera år med besvärlig ekonomi, som bitvis var väldigt tufft men samtidigt väldigt lärorikt! I det sammanhanget var mitt boende helt klart räddningen! Jag har bott oerhört billigt under alla dessa år. Efter hand stabiliserades ekonomin, och de senaste åren har jag också kunnat kosta på en hel del förbättringar, och mer fanns i planerna – om inte vi hade hittat drömhuset!

Sedan kan jag självklart i sammanhanget inte glömma allt som vår far har gjort i huset! Utan honom hade vi aldrig haft det här huset, och för min del är det nog också så att utan honom hade jag antagligen aldrig kommit ut på landet!

Så även om Skomakarehuset nu är historia för mig, har det samtidigt haft en minst sagt avgörande betydelse för hela min tillvaro!

Och jag önskar syrran och hennes familj all lycka framöver i HELA Skomakarehuset!

2 svar till “HISTORIA!”

 1. Jag minns huset som ett mysigt ställe med lantlig charm om jag får säga.
   
  Vad jag inte tyckte om att det lå så nära på vägen, det kändes lite "hotfullt" om en stor bil sku köra in i vardagsrummet.
   
  Jo, vi var väl båda inte sådär stora finansfolk präcis, men jag lärde mycket av din återhållenhet och så att du lyckades så bra, det stimulerade mig och jag var jo plättfri från skuldar från 1993 tror jag det var, då jag började med inkasson på Yves Rocher.
   
  Huset är vissenligen såld til din syster, men änddå är det jo i familjen, så om du får hemlängtan, så kan du säkert få lov att gå in och ta dig en fika hos din syster m familj.
   
  Men i dag har ni jo världens pärla, som jag hoppas ni ska få många trevliga år tillsammans i.
   
  Helgkram
   
  Pia-Charlotte
   
   

  Gilla

 2. Hej brorsan !
  Förstår att det var med blandade känslor men trots allt så stannade
  ju huset inom familjen.
  Tack för lyckönskan!
  Ha det så bra vi "hörs" på vanliga mailen
  PS Rådjuren är väldigt gulligt

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.