Närmare rådjuren

Idag fick jag äntligen chansen att föreviga "vår" rådjursfamilj som så gott som dagligen syns i vår trädgård.
De försvinner på behörigt avstånd – och därmed för långt bort för kameralinsen – när man kommer gående. Men kommer jag körande med åkklipparen eller traktorn, och även i viss mån med bilen, kan jag stanna mindre än tio meter ifrån dem och bara sitta lugnt och betrakta dem. Modern äter lugnt medan hon samtidigt har koll på mig och sina två små ungar som håller sig lite diskret i bakgrunden.
Jag har suttit flera gånger på åkklipparen och svurit över att kameran ligger uppe i huset.
Men idag när jag kom hem, stod de vid den stora dammen, så jag kunde fotografera i lugn och ro från bilen – mindre än tio meter ifrån dem. Enda "problemet" den här gången var att det var lite skymning så ljusförhållandena var aningen svåra. Och jag vill inte ta dem med blixt, eftersom det dels förstör deras vackra ögon på bilden, och dels för att det förmodligen hade skrämt dem.

Ett svar till “Närmare rådjuren”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.