Arkeologisk utgrävning…!?

Igår och idag har jag ägnat mig åt att köra med röjsågen längs hela slänten mot dammarna. Massor att klippa, som förre ägaren p g a ålder inte orkade med den sista tiden innan de flyttade. Detta helt och hållet i samförstånd med oss, så det är helt ok!

Och jag förstår att han inte orkade! Han hade nog lite ålderskrämpor och var ganska överviktig, och det ÄR faktiskt ganska tungt. Men nu är det klart! Och under arbetets gång röjde jag bokstavligt talat fram ännu ett projekt! Medan jag körde röjsågen fram och tillbaka över de höga grästuvorna, small knivarna plötsligt emot sten. Inget direkt märkligt med det, men så såg jag att det var en helt flat sten! Det visade sig vara en stentrappa som fram till nu varit helt döljd av växtlighet. Förre ägaren talade om att han hade påbörjat arbetet med en trappa, men eftersom man inte kunnat se något med blotta ögat, har jag väl tänkt mig att det nog mest handlade om att han påbörjat arbetet i tankarna. Men icke! Efter en del slit lyckades jag frilägga hela trappan, och nu har vi en trappa som sträcker sig halvvägs upp för slänten. Återstår för oss att lösa återstoden.

Kul att göra sådana här upptäckter.

P1000566

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.