Postnord – Nej Tack!

Beställde för lite drygt en vecka sen kläder från Ellos. Betalning via kort, och enda leveransalternativ Postnord! Ännu idag hade paketet inte anlänt. Men när jag kollade på Ellos sida och följde spårningslänken till Postnord, så står det att paketet levererats i ”mottagarens brevlåda den 1 december”! Vilket alltså inte har skett! Det låg ett litet paket i vår låda, när vi kontrollerade senast i lördags, men det skulle till en mottagare några vägar bort från vår adress. Då undrar man klart om den mottagaren har fått vårt paket!
Leveransen är nu struken och krediterad hos Ellos. Men det här var droppen! Det har hänt allt för många gånger nu att paketer påståtts levererats, men inte nått fram till oss. En del paketer med andra adressater har hamnat i vår låda. Plus det här ofoget Postnord numera har för sig, att om det inte går att leverera i brevlådan, hänger man det i en plastpåse på lådan! Fritt fram för vem som helst som passerar att lägga beslag på. Vilket också har skett – mer än en gång!
Men nu tar vi konsekvensen av Postnords usla hantering! Hädanefter när vi beställer varor på nätet, kommer en absolut förutsättning för att ordern ska fullföljas, att leverans inte sker med Postnord!
Förstahandsvalet blir Instabox, annars någon leverantör där jag garanterat själv får hämta ut paketet på närmaste utlämningsställe!

Ett svar till “Postnord – Nej Tack!”

  1. Min leverans från Bokus hade man lyckats massakrera genom att slita upp försändelsen i båda ändar och sedan lägga den flera meter från brevlådan, helt exponerad från väder och vind. Hade det varit nederbörd denna dag, skulle samtliga fyra böcker ha blivit förstörda. Nu hade endast följesedeln försvunnit ut från paketet. Rena turen att inget blev förstört. Hade man bemödat sig att öppna grinden och gått 8-10 meter hade man kunna lagt försändelsen väderskyddat på farstukvisten, men icke. Nej, någon väderskyddande plastpåse tycker Postnord är onödigt. Detta var inte första gången PN lämnar sönderslitna paket åt sitt öde i min trädgård. Men det verkar vara mer regel än utantag att paket som PN levererar är antingen öppnade eller söndertrasade i någon form.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: