Avvecklade de läskunnigheten?

När jag i augusti 2019 slutade mitt arbete på grund av mina uppslitna nackkotor, gick jag tills vidare in i ett läge som arbetslös. Fick löfte av Arbetsförmedlingen att jag skulle bli kallad till ett ”klargörande samtal”, där det skulle utrönas vilken typ av arbete jag skulle kunna söka. Blev lovad hjälp att hitta något som kunde vara anpassat till min förslitningsskada. Därefter hände ingenting. Månaderna gick, och jag påminde via telefon, chatt och mejl flera gånger om detta möte. Först i februari i år fick jag komma på ett sådant möte. Därefter hände åter igen – ingenting! Då jag vid den tidpunkten var på väg mot det läge då A-kassan skulle sänkas till 70%, valde jag att istället ta ut min pension. Anmälde till Pensionsmyndigheten, och pensionen räknades från och med mars. Anmälde via telefon till såväl A-kassan som till Arbetsförmedlingen. Sista utbetalningen från A-kassan bokfördes den 27 februari. I vanlig ordning har ingenting hänt hos Arbetsförmedlingen. I juli, augusti och även nu i september har jag fått brev från Arbetsförmedlingen som påpekar att jag inte skickat in någon aktivitetsrapport för respektive månad! Av den anledningen kommer jag inte att kunna få ut någon A-kassa! Då undrar jag vad som hade hänt om jag nu verkligen skickade in aktivitetsrapporter! Hade jag kanske rentav kunnat få ut A-kassa också?! Ja, man får väl hoppas att fackförbunden som hanterar A-kassan har bättre koll, än vad Arbetsförmedlingen har.
Jag har både i juli och augusti skrivit brev om detta till Arbetsförmedlingen. Men jag gissar att den omfattande omorganisation man genomförde inom den myndigheten vid årets början innebar att man avvecklade de som läser inkommande brev. Så jag tänker inte slösa fler frimärken på dem.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: