Det här med titlar!

Job Title Clipart
Jag är medveten om att alla inte räknas in i detta, men påfallande många gör det. Ju mer måna folk är om att framhålla sina utbildningar och sina eventuella titlar, ju mer arroganta är många av dem. Eftersom jag själv på grund av att mina föräldrar absolut tyckte att jag skulle sikta på ”teknik” därmed helt missade chansen att utbilda mig inom områden jag verkligen ville, kom jag aldrig längre än grundskolan. Men jag vägrar acceptera att jag därmed skulle kunna anses mindre begåvad! Jag är definitivt vad man kan kalla autodidakt. Alltså självlärd, och dessutom inom väldigt många områden. Fram för allt inom just de områden som i hela mitt liv har intresserat mig mest. Med den bakgrunden känns det än mer provocerande när folk måste framhäva sina titlar och sin utbildning. Om man är utbildad inom ett visst område bör man rimligtvis vara kunnig inom det. Det är logiskt.  Men hur man är i övrigt, hur man agerar mot sin omgivning, hur ödmjuk man är mot sina medmänniskor avgör i slutänden vad för slags människa man är. En god utbildning är ett relativt säkert sätt att trygga framtiden ekonomiskt, förutsatt att man får ett yrke där utbildningen kommer till nytta. Men är kunskaperna begränsade till enbart det man fått som utbildning, är det ändå inte mycket värt i relation med omvärlden.

Personer med god utbildning i bagaget som samtidigt har vett att föra sig på ett ödmjukt sätt bland sina medmänniskor är bra. Men de som ständigt vill framhäva sig själva som väldigt kunniga på grund av sina titlar och utbildningar, faller ofta platt till marken som arroganta besserwissrar som ändå inte kan särskilt mycket utanför sitt utbildningsområde. Att ständigt påminna omgivningen om sina titlar och utbildningar, tyder mest på ett klent ego och bristande empati!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: