Sveriges förlust mot Tyskland – upprörande efterspel!

 Igår spelade Sverige sin andra gruppspelsmatch i fotbolls-VM i Ryssland, mot regerande världsmästarna Tyskland. Ganska tidigt gjorde Sverige lite sensationellt 1-0. Men in i andra halvlek kvitterade tyskarna. I slutminuterna resulterade en tackling av mittbacken Jimmy Durmaz en frispark, som ledde till att Tyskland kunde slå in 2-1 och därmed vinna matchen. Tråkigt javisst, i synnerhet eftersom Sverige spelade bra genom hela matchen. Men det verkligt tråkiga är det som hände efter matchen, då mängder av rasistiska hatiska kommentarer skrevs på mittbackens Instagram! Även ett antal rena dödshot hade skrivits där.  Jimmy Durmaz är född och uppväxt i Sverige, och har assyriskt/syrianskt ursprung. Han är med andra svensk medborgare, och deltar i landslaget som en av alla representanter för Sverige. Fotboll är en lagsport, och misstag sker hela tiden, och görs till och med av de allra största stjärnorna.

Trist att Sverige förlorade, men alla rasistiska hatiska kommentarer efteråt gör att man skäms för att vara svensk! Det är just detta beteende som allt mer på ett skrämmande sätt blivit nästan legitimt, och det är den typen av ”argumentation” som rasisterna använder på sin grottstadienivå! Och det är den nivån som allt mer får företräde när svenska folket väljer utan att ifrågasätta!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: