Bedräglig handel!

Bildresultat för Tre  I juli 2016 köpte jag surfplattan, Lenovo Yoga Tablet 2-1050L, av en bekant. Hon i sin tur hade köpt den hos Tre på köpcentrat Nova Lund i Lund, i mars 2016. Detta efter att mer eller mindre ha blivit pålurad den, då försäljaren pratade om att hon ”kunde få den”! Naturligtvis var det ju inte så, men säljaren hade varit väldigt påstridig och hon hade böjt sig och tagit emot den. Men ångrade sig efteråt när hon blev varse om att det var ett köp och inte ett erbjudande som ingick i abonnemanget. Därav köpte jag den av henne, eftersom jag var på jakt efter en surfplatta.
Men redan från början var det problem med den. Hela tiden dök det upp felmeddelanden typ ”Google har tyvärr stoppats” och så vidare. Ingenting fungerade som det skulle. Den 3 augusti 2016 besökte vi tillsammans med vår bekant Tre på Nova Lund för att få hjälp.
Men säljaren här visade upp ett praktfullt prov på den sortens säljare som egentligen är urusel reklam för företaget. En sådan som bara är tillmötesgående och trevlig när han kan sälja något. Kommer man sen och vill ha hjälp är man enbart till besvär. Motvilligt och väldigt kantigt tog han tag i det. Säljaren startade upp plattan, och frågade besvärat direkt vad som var problemet. Den startade nämligen precis som den skulle, men efter en stund kom felmeddelandena.
Efter många om och men fick han trots allt fixat problemet, så vi kunde köra hem.
Jag använde inte surfplattan särskilt mycket, men efter cirka ett halvår började den fungera väldigt trögt, och till slut valde jag att köra återställning på den. Sen dess har den enbart fungerat ännu trögare.
Gjorde för en veckas tid sedan ännu en återställning, men ingenting hjälpte. Då uppstod istället nästa allvarliga problem.
När jag skulle öppna olika appar, fick jag beskedet att jag måste uppdatera Google Play. Men när jag försöker göra det får jag enbart meddelandet ”enheten inte är kompatibel”!
När jag nu kollat runt på nätet har jag fått klart för mig att den versionen av operativsystemet, Android 5.1.1, är det senaste den apparaten klarar, och redan den 22 augusti 2016 släpptes version 7!
Den version som finns i den här läsplattan släpptes i november 2014, och i oktober 2015 släpptes version 6.
Nu finns det uppenbarligen inte många appar kvar som fungerar med version 5!
Jag anser att Tre har sålt en apparat som redan då var på väg ut, för ett slavkontrakt. Kostnaden blev satt till 4 800,00 totalt (200,00 i månaden under 24 månader).

Ärendet är idag anmält till Konsumentverket.
Se även https://perabl.com/2016/08/04/dalig-forsaljningskvalite-hos-3/

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: