Lördagsutflykt

Vi körde på en fotoutflykt med Grönalunds tivoli som huvudmål. Det ligger på vägen mot Anderslöv, och är egentligen ett gammalt nerlagt (sen många år) dansställe. Det var igång mellan åren 1905 och 1949, så det har ju gått en hel del år sen dess. Byggnaderna fick stå och förfalla under lång tid, och revs till slut under 70-talet. Idag finns det enbart en skylt som minner om forna dagars nöjesplats. I övrigt är det ganska svårt att föreställa sig hur det har sett ut, när allt är uppväxt av en ganska tät och snårig blandskog. Som utflyktsmål i det avseendet var det lite av en besvikelse. Jag hade en liten förhoppning om att det kanske skulle finnas möjlighet att få bilder av gamla fallfärdiga byggnader. Men jag var å andra sidan inte medveten om att det var så många år sedan som stället lades ner. Men det blev i alla fall lite naturbilder. Härifrån fortsatte vi till Börringe kloster där vi också tog en promenad. Rundan för dagen avrundades med en tur över Vombs ängar men fågellivet där vid den här årstiden är ganska sparsamt. Fanns gott om ladusvala som är en av mina absoluta fågelfavoriter. Gjorde en del tappra försök att fånga dem på bild i flykten, men det är inte lätt.

Detta bildspel kräver JavaScript.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.