Nutidens kedjebrev

Via sociala medier dyker det med jämna mellanrum upp budskap där det ser ut som att den som lagt upp den till exempel vill se vilka i vänlistan som är verkliga vänner. Detta genom att alla som ser meddelandet ska skriva något eller publicera samma inlägg på sin ”vägg”.
Gör man inte detta ska det vara det samma som att man inte är någon riktig vän!
Jag ogillar alla sådana tilltag! Det är vår tids kedjebrev. Man hakar på något som någon någonstans med för mycket fritid har tänkt ut och sen utmanar man folks samvete. Det syns oftast också ganska tydligt att meddelandet inte kommer från den person som har lagt upp det senast. Det är helt enkelt en tydlig översättning via exempelvis Google översättning och således dålig svenska. Det syns tydligt på det senaste i raden av sådana budskap.

”Jag tänker hålla ett öga för att se vem som tar hand om vänskap. som jag. Dela inte! När du svarar, kommer jag att skicka dig detta inlägg på inbox, som du kan kopiera och lägga upp denna status på din vägg så att jag kan lägga till ett ord till dig. Då visar du att du läst detta ”skriv ett ord, om hur vi träffades. Bara ett ord. Ett ord!'”

För egen del hoppas jag att min vänskap värderas på ett helt annat plan än via ett fånigt nutidskedjebrev på sociala medier. Om inte, får jag väl leva med att vissa ”vänner” kommer att stryka mig.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: